De lugna vintermorgnarna

Posted on

När jag vaknade igår morse så snöade det. Stora, mjuka flingor som sakta föll ner mot marken och lade en tystnad över staden. Jag åt frukost i sängen och gjorde yoga i raggsockor. Gick upp och ner för trapporna till tvättstugan. Tog en promenad till affären, köpte rotfruktschips. På eftermiddagen gick jag till biblioteket och skrev gensvar på mina kurskamraters texter. När jag kom hem igen var himlen redan nattmörk.

Imorse hade snön regnat bort och det känns som om det är höst igen. Jag har varit på vårdcentralen och tagit blodprov, en hel massa. Det är snart lunchtid. Jag sorterar bilder och äter pepparkaksbollar som jag bakat i hopp om julkänsla (kan tillägga att jag lyssnade på Michael Bublés julskiva medan jag bakade). I eftermiddag ska jag unna mig en fotbehandling. Förstår ni hur lyxigt! Har aldrig varit på fotbehandling.

Sen ska jag skriva hela kvällen, har jag tänkt. Känner ett sådant skrivpirr som jag verkligen vill ta vara på. Måste bara prioritera att slå mig ner, skala bort sådant som stjäl tid och fokus. Som att dela med mig av mina frukostar, till exempel. Men äsch – jag tar och gör det först…

En sen frukost i sängen från i söndags. Såg på film och åt långsamt.

Grön smoothie på spenat, mango, kokosmjölk, dadlar, nypon, citron & chiafrön.

Frögröt med skivad banan, blåbärschiasylt, nyponpulver, kokoschips & havremjölk.

Samt bitar av riskaka med jordnötssmör, osvavlade aprikoser, te. En god morgon, jo tack!

Denna onsdagsfrukost var inte så dum den heller!

Jag hade köpt surdegsbröd med valnötter på Gateau när jag var i Stockholm. Gör alltid det. Åt det med färsk hummus, småtomater, olivolja, örtsalt & färsk oregano. Mm-hm.

Kokosyoghurt med blåbärschiasylt, skivad banan & krispig blåbärsmüsli.

Havrecappuccino med kanel!

Testade att inte dricka kaffe på några dagar. Gick inte bra :)

Känner en sådan tacksamhet för dessa lugna vintermorgnar. Jag tror de ger mig kraften tillbaka.

Ha en fin torsdag, kära ni!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.