Den första december

Posted on

Det är december… Tänk vad fort det plötsligt gick! Lika fort gick det för mig att gå från pigg och energisk till det raka motsatta. Lagom till advent har jag nämligen gått och fått bältros… Ingen kul historia, men tydligen så får var femte som haft vattkoppor detta någon gång i livet. Någon som känner till det? Hur som haver är alltså energin inte riktigt på topp (aka hela kroppen inklusive huvudet gör konstant ont), men rent psykiskt måste jag säga att jag mår rätt bra ändå. Det är ju liksom advent. Kan man annat än att vara glad? Dessutom orkar jag ju göra frukost. Orkar jag det så är allt lugnt.

DSC_0078Dagens ljuvliga december-frukost: Saffransgröt med hallon, paranötter och krämig pepparkakssås! Plus en stor kopp matcha-latteMmm…

DSC_0104Saffransgröt
1 portion

1-2 dl havregryn
2-4 dl vatten
lite havssalt
2 mjuka dadlar
en knivsudd saffran

 

DSC_0076Gör så här:

Rör ihop havregryn med dubbla mängden vatten och lite salt i en kastrull. Låt puttra under omrörning och blanda med två mjuka, urkärnade dadlar för en söt smak. När gröten börjat få den konsistens du önskar, tillsätt äkta saffran. Servera med hallon, hackade paranötter och pepparkakssås gjord på jordnötssmör, växtmjölk, agavesirap och pepparkakskryddor.

DSC_0073

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.