Den första juniveckan

Posted on

Söndag den tionde juni.

I torsdags för en vecka sedan lämnade jag in vårens sista hemtenta. Plötsligt så var det sommar.

Fredag morgon den första juni. Vaknade med en märklig känsla i kroppen: inget på att göra-listan. I alla fall inte på “måste göra idag annars dör jag”-listan. Åt gröt med lingon och kokosmjölk på balkongen.

Efter en lugn förmiddag och lunch fixade jag lite ärenden på stan (jag hade ju rimligtvis lite att göra även om studierna var slut), hälsade på min sommararbetsplats och hängde sedan på Ralphs brandtrapp innan det blev dags att kramas hejdå för sommaren.

Fortsatte till Maja! Vi drack gin and tonics med egenplockade havtorn (!) och rabarber.

Sedan firade vi avklarad termin med färskpotatis och tofupesto, rimliga outfits och spektakulära danssteg på halvdana nationsklubbar. När vi promenerade hemåt hade det börjat ljusna. Vi lade oss på rygg i parken och lyssnade på fågelkvittret, gick sedan hem till Maja och åt otaliga knäckemackor medan dagen grydde utanför fönstret. Värdigt slut på terminen, värdig start på juni månad.

Denna bild måste vara tagen någon gång runt halv fyra. Kolla! Hur! Ljust!

Morgonen därpå (det vill säga ungefär fyra timmar senare) klev vi upp med en ambitiös plan att cykla direkt ut till Gamla Uppsala med picknickkorg och inleda dagen i gräset vid ån. Min kropp sade minst sagt emot när väckarklockan ringde, men tillslut kom vi iväg. En väl värd kraftansträngning! Vi drack kaffe (ur medhavda porslinsmuggar vad annars), spådde med goddess guidance cards, åt avokadomackor (och kanelbullar), läste nästan inget alls (efter en hel termin av läsning kändes det som det mest rimliga), lyssnade på spanarna, gav varandra massage, simmade i det svala vattnet, lät timmarna passera.

Plötsligt var klockan sen eftermiddag och vi insåg att Maja skulle flytta dagen därpå. Motvilligt cyklade vi hem efter en äkta ljuvlig sommarlovsdag.

Sommarlovet varade dock inte särskilt länge! Det blev söndag och jag jobbade mitt första pass på fiket där jag ska spendera många timmar i juli/augusti. Wanja kom och mötte upp mig efter jobbet. Vi cyklade hem i den kokande varma eftermiddagen, köpte årets första svenska jordgubbar på vägen. Jag gick och lade mig tidigt den kvällen, för morgonen därpå jobbade jag mitt första bakpass och började halv sju. Det var väldigt roligt, men efter nio timmar i ett varmt litet café var jag minst sagt sliten.

Att dricka öl och äta sötpotatispommes invirad i fleecefilt efter de första arbetsdagarna kändes ofantligt fint, speciellt med vetskapen att min faktiska jobbperiod skulle börja först i juli och att det nu väntade en paus.

På tisdagen flyttpackade jag, på onsdagen var mitt hem i Flogsta inte längre mitt.

Den sjätte juni åkte jag och syster till Stockholm där vi mötte upp våra föräldrar. En alldeles förträffligt mysig familjedag följde! Vi gick på Gröna Lund, åkte berg och dal-banor alla fyra, åt god middag och övernattade på Pop House Hotel (i samma byggnad som ABBA-muséet) där det spelades sjuttiotalshits dygnet runt.

Torsdag! Wanja åkte till jobbet på Riksdagen, pappa till Schweiz, jag och mamma till Arboga.

Fyra väldigt fina dagar har jag nu spenderat i den lilla sommaridylliska staden och i mina föräldrars nya hem. Med middagar i kvällssol på balkongen, uteyoga, välfyllt kylskåp, en tur till simhallen och oatly-glasstrutar.

Det har dock inte enbart varit lugn och ro! Tvärtom! På lördagen var det dags för invigning för mammas nya yogastudio, för vilket förberedelser och kraftinsatser krävdes. Jag stod för maten, bakade och mixade nästan hela fredagen och stod i köket hela lördagen när det var dags för heldagsworkshop.

Premiärdagen var lyckad men ordentligt fartfylld! Den lilla studion var fullsatt, solen stekte, utanför fönstren gick karnevalståg medan kursdeltagarna andades djupa andetag. När dagen gick mot sitt slut var både jag och mamma helt slut, somnade som stockar.

Idag: sovmorgon, kaffekoppar, läsning i fönstret, den bästa löprundan på länge. Och packning! Imorgon åker jag till Berlin. Ska bli så fint. Mitt välmående är fortfarande inte på topp, men jag vill orka och jag ska orka. Orka öl i parker, orka långa nätter, orka museumstros och glass i solen. Orka sommar.

Kan juni ge mig min kraft tillbaka? Jag tror det.

Hoppas sommaren treats you well! Det är så kul att ni hänger kvar trots att jag uppdaterar så sällan. Vi hörs snart igen mina vänner ♡

1 kommentarer

  1. Ellen says:

    Så härligt inlägg att läsa! Många sommarkramar 😊❤

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.