Den första lediga dagen

Posted on

I måndags när jag vaknade så slogs jag av ett nästan lite overkligt faktum; jag var ledig. Alltså inte bara ledig första dagen efter två veckor av dagliga dubbelpass (vilket också var fallet), utan ledig som i helt klar med jobbsommaren. Det var en minst sagt harmonisk känsla att sakta kliva upp ur sängen och promenera ut i morgonsolen i bara sommarklänning. Gå och köpa kaffebönor och tidning innan frukost. Sitta där och bläddra tills klockan var lunch och fortfarande inte ha bråttom någonstans. Kändes så ofattbart lyxigt.

Jag inledde min måndag med detta goda…

Grapefrukt, mango, kokosgrädde med citronsaft, cashewnötter, torkade bär, mynta, citronskal.

Läste tidningen extra länge med en stor kaffe i sällskap.

Sen satte jag mig och pysslade ett tag. Pysslade! Vem har ens tid med det nu för tiden! Jag uppenbarligen!

Jag har påbörjat en receptsamling i en tjock bok med blommigt omslag. Blev inspirerad av min vän Karolina som länge klippt och klistrat och samlat inspirerande matidéer på det sättet. Så fin grej, både att skapa och att spara. Ypperligt sätt att ta vara på gamla tidningar för övrigt.

Till lunch gjorde jag mig en himmelsk rostad potatissallad. Ni ska få receptet sen.

Det var soligt och regnigt om vartannat, men dörren fick stå på vid gavel hela dagen så att jag kunde höra regnsmattret mot trappen och se solstrålarna leta sig in i hallen från och till.

Efter lunch gjorde jag mig en kopp guldmjölk och läste kulturedelen på verandan. Sen sprang jag en runda. Det gick långsamt och mina ben var trötta, men det gjorde så himla gott i själen. Var så länge sedan.

Packade gjorde jag också. För morgon därpå skulle jag ju hoppa på ett tåg.

Sen kom den efterlängtade kvällen! Wiho!

Denna favoritperson dök upp i dörren, vi gick och handlade och dukade upp middag.

Jag hade bakat någon form av tortillabröd som vi serverade med massor av godsaker.

Avokadoröra med massor av lime.

Rostade grönsaker.

Två sorters sesamfrön och färsk koriander.

Halloumi och havrefraiche.

Gula tomater.

Chirre och birre också såklart!

Gott blev det minst sagt.

Sur för att hennes tallrik inte blev lika fotogenisk som min :’)
Vi åt i en evighet, korkade upp en vinflaska och fick sällskap av Isak. Satt och pratade tills himlen var helt höstmörk och värmeljusen brunnit ut. Då började vi lyssna på schlager och sittdansade tills andra vändan ljus sade godnatt och inspirerade oss att göra detsamma. ♡

En fin start på en ny, fin tid. Om en vecka börjar jag plugga. Plugga som i att läsa och skriva. Jag ler när jag tänker på det. Men först ska jag vara helt ledig i sju dagar. Läsa och skriva då också ju. Jag ler desto mer när jag inser att ledighet och plugg från och med nu kommer att vara i princip detsamma. Jösses.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.