Den gröna julmaten

Posted on

En vecka till julafton. Det är galet vad fort tiden går! Hemma hos oss har vi dock aldrig större stress kring själva julfirandet; vi firar alltid bara med familjen, har mysiga traditioner och utformar det mesta som vi själva vill snarare än för att vi måste. I synnerhet stressar vi inte över att få klart något julbord i tid! Vi har aldrig ätit klassisk julmat, inte ens när jag var liten. Vi har mer gjort en härlig jullunch av vad vi tyckt om, ofta av grönare slag. Vissa menar att det klassiska julbordet är heligt, men har du lust att ta in några nya smaker och dimensioner i år kommer här lite inspiration…

1Del ett. Mandelfrikadeller med kryddpeppar / Masserad grönkålssallad med goji, avokado & pecan / Rotfruktsfrestelese med kokos & pumpakärnor

2Del två. Rotfruktssallad med saltrostade mandlar & russin / Gröna fyllda ägghalvor / Julkryddad kikärtshummus / Grönkålspaj med chèvre

3Del tre. Champinjonsufflé med persilja & kokos / Fänkål- & äppel-sallad med valnötter / Fetaost-bollar med soltorkade tomater och spenat

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.