Den italienska buffén

Posted on

DSC_0303

I lördags vankades det femtioårsfest och som jag skrev om tidigare stod jag, kanske inte speciellt överraskande nog, bakom maten. Jag valde att dra en italiensk linje – perfekt buffémat! – men blandade givetvis i lite andra influenser för att göra kompositionen komplett för ändamålet.

DSC_0334

Resultatet blev lyckat! De cirka 40 gästerna verkade mycket nöjda och det mesta tog slut till sista bit. Det är väl ändå ett gott tecken?

DSC_0308

En central del av maten var den hembakade dinkelfocaccian! Saftig och ljuvligt god tack vare olivolja, flingsalt, oliver och timjan.

DSC_0289

Italiensk potatissallad på delikatesspotatis, blandade bönor, ruccola, vitvinsvinäger, olivolja, kapris och kryddor.

DSC_0269

Filodegsknyten fyllda med soltorkad tomat-pesto respektive basilika-pesto.

DSC_0292

Tre veganska röror! Kikärtshummus med tahini, bönröra med soltorkad tomat och en krämig kronärtkocksröra med olivolja.

DSC_0264

Laxcarpaccio på rökt lax, grön olivtapenade, vitvinsvinäger, ruccola, pinjenötter och olivolja.

DSC_0262

Caprese på stora kvisttomater, mozzarella, färsk basilika, olivolja, salt och färskmalen svartpeppar.

DSC_0315

Olika ostar; brie, chèvre, manchego, alpost, prästost och chevrette.

DSC_0278

Prosciuttorullar med färskost, valnötter och färsk oregano.

DSC_0274

Små crostini med pumpafröpesto på pumpakärnor, spenat, olivolja och kryddor.

DSC_0318

Olivolja och två sorters balsamvinäger – givet till italiensk mat!

DSC_0258

Kallskuren kyckling med citron, timjan och vitlök som fått marinera över natten.

DSC_0341

Knäckebröd, två sorters grissini, olika kex, blandad grönsallad och en stor pepparkvarn var givetvis också med…

DSC_0332

…samt en sen efterrätt bestående av tiramisu i portionsglas samt fruktsallad med hallon och citronmeliss. När det var dags för efterrätt hade jag dock lagt undan kameran för länge sedan för att bara njuta av kvällen. Det blev hur som haver en bra avrundning på en härlig festmiddag!

DSC_0319

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.