Den sista dagen i juli

Posted on

Hejsan. Hoppas allt är bra med er! Det är måndag och jag är dödstrött, så som jag brukar vara om eftermiddagarna de dagar då jag går upp kvart i fem. Men idag ska jag iväg på middag, så jag dricker trippel espresso fastän klockan redan är sexton trettiotvå och döljer sömnbristen med rött läppstift. Snart ska jag sätta mig på cykeln och trampa fem kilometer till Karolina.

Jösses, vad juli månad gått fort. Jag vet inte om det gör mig mest lycklig eller ångestfylld; att jobbperioden inte känts så lång och tung som en kan tänka sig har förvisso varit skönt, men att sommardagarna runnit ur mina händer kan få mig att känna mig lite tom. Men samtidigt, vad gör väl några förlorade sommardagar? Fler somrar kommer. Fler soliga kvällar och stilla morgnar. Och dessutom är ju min sommar lite extra lång i år. Kanske evig, till och med…

Ja, vad smider jag för planer nu egentligen?

Jo, jag är nu inne på min sista jobbvecka för sommaren. Sedan väntar ett och annat äventyr i Sverige, innan jag i mitten på september packar den större resväskan för att spendera en månad i Lissabon. Då är jag redan mitt uppe i en skrivandekurs på distans, där jag läser och skriver och får och ger respons. Dessutom kommer bästis på besök 10 dagar. Längtar så.

Efter Lissabon tar jag tåget till Baskien en sväng och sedan vidare till Schweiz, där jag tänkte hänga nästan två veckor, innan jag fortsätter mot Paris för en helg med mamma. Kanske stannar jag lite längre i Paris på egen hand, vi får se. En liten Italien-sväng efter det kanske jag får till också, för jag kommer att ha Interrail-kort i november månad. Sen ska jag till Sverige en stund, innan det bär långt österut, till Indonesien närmare bestämt. Ungefär så. Hoppsan.

Det ni skådar här är ett härligare innan-kvällsjobb-mål på trappen. Pimpad gröt med bär från trädgården, banan, kokosgrädde, hampafrön och kokossocker. Och espresso nermixad i en smoothie. Kallt, gott och uppiggande. Bästa grejen ju? Ni måste prova:Kaffesmoothie med kanel

espresso (eller vanligt kaffe)
1/2 banan
2 mjuka dadlar
1/2 tsk kanel
2-3 dl växtmjölk

Mixa, häll upp & njut!

Ha en härlig start på vecka, fina ni!

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.