En decemberhelg

Posted on


Julstämning + bästisar + vin – vad mer kan en önska sig en snöig decemberhelg? I fredags eftermiddag kom jag och Isak med tåget från Göteborg. På perrongen fick vi krama om Ralph och Julia, som från varsitt håll kom för att spendera helgen med oss. Världens bästa tidiga julklapp!

Fredagseftermiddagen gick snabbt. Vi pratade i mun på varandra om allt som hänt och lagade linsgryta som vi slukade medan timmarna gick, glas tömdes och fylldes på, samtalen fortsatte tills vi slocknade.

Lördagsmorgon! Vi vaknade till liv en efter en. Kokade gröt och tände ljus.

Smakade en ny juice med äpple och ingefära. Tacktack Godmorgon! 

Sen begav vi oss ut på förmiddagspromenix!

En trio jag tycker om ♡


Det var en solig och *krispigt* kall dag.

Vi gick på julmarknad och kikade in i stadens alla antikbodar. Smög in på muséet, röstade på årets finaste pepparkakshus på temat “Astrid Lindgrens värld” och insöp julstämning.

När eftermiddagen kom tyckte vi det var dags att julbaka, för det bör en göra när det är andra advent. Vi satte på diverse kommersiella julskivor och började med lussebullsdegen…

Julia hade preppat med recept. Icas om någon undrar!

När eftermiddagssolen lyste upp köket började degen likna något. Vi gjorde glögg på boxvin och rätt som det var hade solen gått ner.

Isak och Julia började forma lussekatter i alla möjliga storlekar och former.

Inte helt ofarligt att julbaka med dessa två…

Jag och Ralph tog ansvar för pepparkakorna. Eller ja, ansvar kanske är en överdrift. Vi åt mest deg :))

Men några kakor blev det i alla fall! Tre gånger så tjocka som normalt pga. att vi var lata på att kavla, men GODA ju (tyckte i alla fall dess skapare, Julia hotade med att springa till Ica och köpa *äkta* pepparkakor).

Lussekatterna blev gyllenbruna och fina. När det var färdigbakat och allt mjöl var bortstädat julfikade vi i sällskap av den sista skvätten glögg.

Kvällen kom och vi gjorde det mysigt för oss igen. Lagade svamprisotto med kikärtor, cashewnötter och vitt vin. Med rostad pumpa och timjan till. Pratade, gjorde yoga, andades nattluft på balkongen.


Söndagsmorgon. Utanför fönstret föll stora, mjuka snöflingor. Isak tog tåget hem vid tre, Ralph en halvtimme senare. Julia stannade kvar ett dygn till och drack kaffe med mig länge när en ny vecka inleddes.

Hoppas ni hade en fin andra advents-helg, vänner! Det hade sannerligen jag.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.