En fredagsrapport

Posted on

Det är fredag, jag sitter på min uteplats. Det är något jag tycker om väldigt mycket med den här platsen. En är så avskärmad från gatans trafik och stadens liv, men samtidigt mitt i alltihopa. Det är så mycket ljud runtomkring en hela tiden. Just nu hör jag inte bara grannhundens envisa skällande utan även fågelkvitter, ett billarm i närheten, ett flyplan som landar, de nya tyska grannarnas högljudda konversationer och en saxofon från någon balkong i närheten. Någon som drar upp en persienn också. Och en katt som jamar.

Jag åt just en apelsin från trädet på gården. Den var ganska sur, men det var något som var så fint med att den kom från det där trädet jag ser varje morgon när jag vaknar. Det är en knäpp känsla att jag bara är kvar här i lite mer än en vecka. Som om jag känner mig lite vilsen när jag inser att den snart är slut, min Lissabon-månad. Men nu är jag kvar. Nu sitter jag fortfarande här på min uteplats och hör alla de där ljuden.

De senaste dagarna har jag läst mycket, skrivit mycket och lyssnat klart på en hel ljudbok. Glöm mig av Alex Schulman. Tyckte verkligen om den. Sättet den är formulerad på känns så träffande och äkta.

I onsdags hittade jag äntligen en stor ekoaffär i stan. Jag gick runt i säkert en halvtimme bland hyllorna…

…och kom ut med en hel drös goda saker! Soja- & kokosyoghurt, hallonkombucha, surkål, avokadohummus, en falafelmix som bara behöver blandas med hett vatten, färska hallon och de godaste rotfruktschipsen.

Till kvällen kunde jag således lyxa med chips och hummus till kvällsskrivet.

Och morgonen därpå såg min frukostskål ut så här! Hallonen var helt ljuvliga.

Igår eftermiddag hängde jag på ett nyupptäckt veganhak vid namn Foodprintz, som inte riktigt var upp till mina förväntningar rent smakmässigt, men var ett trevligt ställe att jobba ifrån.

Jag drack kaffe som tyvärr inte var något vidare, men bananglassen var god.

Så småningom blev jag mer hungrig och beställde avokadomackor med mandelricotta.

Imorse läste jag större delen av förmiddagen. Jag är snart klar med min bok.

Jag läser fortfarande Ett ord i rättan tid av Liu Zhenyun. Den har gått rätt långsamt framåt och har känts så långdragen, men nu när jag börjar närma mig slutet börjar jag se kvaliteten i den. Den ger mig något.

Nu i eftermiddags gick jag till Café Heim i solskenet.

Gjorde research för en skrivuppgift och drack livets godaste islatte.

Sen beställde jag broccoli med honung, mandel och parmesan. Genialiskt mellanmål?

Nu börjar det skymma. Jag bär björnbärsfärgat läppstift och nymålade tånaglar, inte nödvändigtvis för att jag ska ut ikväll, utan för att jag kände för det. Kom ihåg att göra det ibland; göra er fina bara för er egen skull. Det är så mycket värt.

Ha en fin fredag, vänner!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.