En grön festbuffé

Posted on

I lördags var det dags för avskedsfest i huset jag bott hela min uppväxt. Jag passade på att utnyttja vårt fina kök ordentligt en sista gång och slängde ihop buffén till de åttiofem gästerna. Eller ja, slänga ihop är väl att underdriva – det tog närmare bestämt fyra dagar. Men gott blev det! Och så uppskattat! Dessutom är det ju sånt här jag älskar att göra. Att få laga grön mat till stora sällskap är slitsamt, men också ofantligt roligt.

Låt oss ta en kik på vad som serverades…

Tomatsallad med rostade champinjoner, rödlök, bondbönor, balsamvinäger och örter.

Filodegsrullar med fetoast, spenat och sesamfrön.

Rotfrukter med persiljepesto och rostade frön.

Kikärtshummus med tahini, citron och vitlök.

Nybakt dinkelfocaccia med za’atar och olivolja. Knäckebröd.

Kronärtskockscreme med rosmarin / fetaostcreme med flingsalt.

Grönkålssallad med belugalinser, getost, valnötter, gurka och citron.

Kryddigt nöthack / rostade solros- & pumpa-kärnor.

Quinoasallad med haricot verts, vaxbönor, cashewnötter, citrondressing och gröna russin.

Bönröra med soltorkad tomat och timjan.

Matvetesallad med sojabönor, thaibasilika, zucchini, granatäpple, skalade hampafrön och mandlar.

Citronsås på havrefraiche med svarta sesamfrön.

Grönärthummus med basilika och lime.

Havrebaserad örtfärskost, två sorters vispade smör.

Olika sorters ost. Tahini, chiliolja, kryddor och andra tillbehör.

Massor av tzay-spett (tömde hela lagret på affären). På buffén fanns även kikärtsfalafel med örter samt en broccoli- & blomkålsgratäng med tofu och purjolök (som dessvärre ej fångades på bild).

Till efterrätt blev det veganska kladdkaka serverad med krämig kokosgrädde och rårörda hallon. Receptet på denna chokladiga dröm får ni i veckan!

Detta + gott sällskap + bar + livemusik = en kväll värd att minnas.

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.