En lördag i juli

Posted on

En underskattar ofta hur det känns att vara riktigt trött, förrän en verkligen är det. Den känsla som sammanfattar mina senaste dagar är verkligen trötthet. En sådan trötthet som bara drabbar en när en börjar jobba 05.30 på morgonen, för att sedan jobba på kvällen igen. En sådan trötthet som bara drabbar en när en fortfarande inte är helt frisk men är tvungen att köra på ändå. En sådan trötthet som inte ens julisolen kan gömma eller tränga undan…

Menmen. Slutgnällt. När jag tänker på hur många måste leva med sådana jobbrutiner livet ut för att ens få vardagen att gå ihop så förstår jag att min temporära situation är ganska lite att klaga över. Idag är det lördag, syster hälsar på en sväng över helgen och jag fick ledigt (!) från kvällens jobb på restaurangen. Jag har två jobb över sommaren – om morgnarna bakar jag på ett hälsocafé, om kvällarna serverar jag på en italiensk restaurang. Kul, men slitigt i kombination såklart. Och jag gör det ju frivilligt. Det får jag inte glömma.

Denna lördag har jag bakat inför ett cateringuppdrag i lugn och ro nästan hela dagen, ätit x antal färska rawfoodbollar, pratat med syster mellan mixervändorna. Ikväll planerar jag att eventuellt ta en sväng till gymmet för första gången på över en månad. Känner att min aning försvagade kropp verkligen efterfrågar det. Och dessutom har jag tid. Oändlig tid.

Det är så en lugn lördag i juli känns. Oändlig.

Min fina syster. Tycker om henne så.

Två av dagens rå-kreationer: jordnötsbollar med sesamfrön, chokladbollar med kokos. Den gröna smoothien är en enkel klassiker på banan, spenat, superfoods & växtmjölk.

Ha en fin helg, kära ni!

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.