En majrapport

Posted on

Tisdag den tjugonionde maj.

Jag har inte skrivit här på över en månad. Om det är för att jag saknat kraft eller tid eller klarhet vet jag inte. Antagligen en kombination av dessa. Jag har gått och funderat lite på vad jag vill med bloggen; göra om, tänka nytt, fortsätta, avsluta. Det jag har kommit fram till är i alla fall att inte göra det sistnämnda. Efter att ha fyllt en blogg med innehåll i nästan tio år nu är avvecklandet inte något jag kommer att göra i en handvändning.

Jag är inne på min sista vecka av studierna för den här terminen och inspirationen börjar komma tillbaka. Hur mycket jag än uppskattat att läsa dagarna i ända, plöja litteratur, diskutera litteratur, fundera över litteratur, så känns det som någon form av återfödelse att känna inspiration för annat igen. Jag har under våren inte haft space att tänka särskilt mycket på eget skrivande, bloggande, fotograferande, projekt, planer. Men nu.

Planen är att lyfta den här sidan lite under sommaren. Förnya och fräscha upp. Det kommer att bli roligt och bra. Jag hoppas att ni som har hängt kvar under denna mer eller mindre inaktiva tid vill fortsätta följa ♡

Sedan sist har sommaren hunnit komma till Uppsala. Jag har cyklat till seminarierna barbent, ätit frukost lunch och middag på balkongen (när det inte varit för varmt), gått promenader i skuggiga skogsbryn.

Jag har åkt till hemstaden, hälsat på Julia.

Spenderat tid med Maja, ätit lunchlådor och läst läst läst.

Gått upp tidigt och värdesatt de långa morgnarna med kaffe och tidningar.

Ätit goda middagar och åkt på cykelturer.

Införskaffat böcker.

Burit somriga utstyrslar.


Stationerat mig med picknick, spel och favoritpersoner i gräset en måndagkväll.

Valborgshelg har det också hunnit vara, för en knapp månad sedan. Jag och syster styrde kvalborgskalas!

Vänner, bubbel, brunch = bra kombo.

En annan härlig sak som hände i maj: mamma och pappa kom hem efter ett halvår på resande fot! När de landade kom de först och hälsade på mig och syster. Kramades ikapp.

Annat som förgyllt den månad som varit: yoga, pizza, ljusa kvällar, första doppet.

Det vore dock fel att påstå att maj enbart har varit så härlig som bilderna signalerar och som jag vill minnas nu. Jag pratade med mamma i telefon här om dagen. “Utifrån sett ser ditt liv så uteslutande härligt ut”, sa hon. Sanningen är att jag har mått rätt dåligt i maj. Fysiskt, mest. Men det blir bättre!

En frukosttallrik att avsluta denna lilla lägesrapport med: sojayoghurt med hallon, kanelstekta äpplen, gojibär och chokladgranola. Lever på sojayoghurt nu när morgnarna är så varma och soliga.

Ha en fin tisdag, vänner! På fredag lämnar jag in terminens sista hemtenta. Framöver kommer ni garanterat att se lite mer livstecken här på bloggen.

Slut på majrapport!

6 kommentarer

 1. Mia says:

  Jag rådiggar din blogg! Fylld med härlig energi och inspiration <3
  Hoppas du mår bättre snabbt!

  1. ninakaufmann says:

   Tusen tack för fina ord!! Kramar<3

 2. Hannah says:

  Vi har läst Älskade i skolan och jag skulle tycka att det vore jätteroligt om du kunde göra någon slags analys eller recension, du är så otroligt duktig på att skriva så det hade varit superkul! När du har tid och ork såklart!

  1. ninakaufmann says:

   Tack för jättekul idé, jag skriver upp det och ska absolut se till att publicera en recension vid tillfälle! Kramar!

 3. Ellen says:

  Så glad att du uppdaterar här igen! ❤ Hoppas att du mår bättre snart!

  1. ninakaufmann says:

   Tusen tack, vad kul att höra! Kram!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.