En ny tillvaro

Posted on

Jag vaknar i systers stora säng, vardagsrummet badar i morgonsol när jag kokar gröt och gör kaffe i den nya presskannan. Igår när jag gick till pendeln i för tunna byxor, med paranötter i fickan och datorn i famnen, så slogs jag av den besynnerliga känslan: jag bor här nu. Det här är mitt hem. Det är här jag ska spendera soliga januarimorgnar och långa pluggeftermiddagar, välkomna våren och hitta nya sammanhang, läsa Dante och Petrarca och styra fester och lyssna på ekot innan jag ännu helt vaknat.

Det känns ofantligt fint, denna nya tillvaro. Jag flyttade mer eller mindre det sista i söndags, kånkade på fyra klumpiga väskor (varav en gick sönder så fort jag kommit ut till gatan – jag blev räddad av en välvillig kvinna som skjutsade mig till tågstationen) med kläder och böcker allt annat en potentiellt kan behöva för att leva. Den femtonde börjar studierna. Den tjugonde kan jag inreda mitt rum i lägenheten.

Idag är det tisdag och måstena är ännu få. Planen för dagen är att jag ska få ordning på mina saker som nu ligger utspridda överallt, cykla till friskis och införskaffa träningskort, skapa innehåll för ett bloggsamarbete, laga middag till kvällen när mina hårt studerande sambos kommer hem. Vi ska skåla för avklarad tenta, C-uppsats-opponering och inte minst: inflytt. Ny tillvaro. För det som komma skall.

Ha en fin tisdag!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.