En regnig augustidag

Posted on

Igår väcktes jag av ett postbud, idag vaknade jag till regnsmatter mot fönsterrutorna. Det är fredag och jag har varit hemma sedan i tisdags kväll, då jag kom med tåget från Malmö. Skrivarkursträffen var lyckad och motiverande; nu har vi fått vår första uppgift som jag planerar att ta mig an idag, när regnet stryker diverse andra planer. Jag måste få in en bra skrivrutin. Ett par timmar om dagen, det är allt som krävs. 

Men det är så lätt att tappa bort sig i annat och se dagarna passera, speciellt när jag fortfarande är hemma. Jag står ju gärna i köket i timmar. När jag vet att jag har middagsbesök börjar jag mixa örtolja redan flera timmar i förväg. Kommer sen på att oj! om en kvart börjar ett yogapass! det vore ju kul! och slänger mig på cykeln. Hamnar i mataffären på vägen hem och köper zucchinis för att det är extrapris. Börjar lyssna på sommarprat medan jag hänger tvätt och fortsätter lyssna medan jag målar tånaglarna. Sedan vill jag ju passa på att träffa vänner såklart, nu medan jag är kvar. Men om en månad går flyget till Lissabon. Jag inbillar mig att det är lättare att hitta skrivrutin där. Vi får väl se.

Augustidagarna är soliga och regniga om vartannat. När jag kom med tåget från Malmö värmde kvällssolen mitt ansikte medan jag släpade min resväska genom staden till tonerna av Feeling Good i örsnäckorna. På onsdagsmorgonen blåste kalla höstvindar. Igår morse såg det ut så här i min trädgård ↑ .

En sak jag gillar extra mycket med augusti = att kunna gå ut i trädgården och plocka bär till frukosten. Nu är hallonen och vinbären som allra godast. Äter dem helst med havreghurt, banan och müsli. Ljuvligt.

Ha en fin fredag, hörni! Nu ska jag öppna ett tomt dokument och SKRIVA.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.