Falafel och födelsedag

Posted on

I måndags fyllde Julia år! Resterade 2/3 av vår trio förberedde falafelmiddag och rödvin ute i trädgården. Nu när det är kallt och regnigt i luften kan en knappt föreställa sig att vi för bara en vecka sedan satt utomhus långt efter att solen gått ner. Det blev en försmak på alla de sommarkvällar som väntar!

DSC_0173DSC_0199Förutom falafel fanns det på bordet nybakat tunnbröd, långrostade tomater, picklad rödlök, sallad och fem olika sorters röror! Vi har en liten tradition att låta våra middagar inspireras av något äventyr vi varit på. Denna gång blev det en uppgraderad version av Uppsalas falafel-rullar. Så gott!

DSC_0189DSC_0196De olika rörorna utgjorde givetvis en central roll… Kronärtkocksröra, aubergineröra, fetaostkräm, syrlig guacamole och (obligatorisk) kikärtshummus.

DSC_0185DSC_0177DSC_0165Med hänsyn till ett av födelsedagsbarnets absoluta svagheter så fick hon inte bara en burk, utan en hel årsförbrukning av… JORDNÖTSSMÖR! What more can you wish for, liksom? Tyngden på presenten medförde dock att den var lite svår att bära med, så burkarna hämtas en i taget, haha.

DSC_0168DSC_0197Guldkant på vardagen! Finns få saker som slår kombinationen gott vin, goda vänner och god mat. Så startar jag mer än gärna min vecka…

DSC_0145

 • Dela

3 kommentarer

 1. Linda Assarssson says:

  Men åå så gott det ser ut!!

 2. Daniella says:

  Hahaha bästa presenten! Får man fråga hur många burkar en årsförbrukning är? :)

  1. ninakaufmann says:

   Hehe, eller ja, för mig skulle det nog snarare räcka ett knappt halvår! Vi gav henne tio burkar :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.