Falafelsallad med picklad rödlök

Posted on

Stora middagar blir goda luncher! I lördags kväll dukade jag upp till falafelmiddag inklusive alla tänkbara favorittillbehör, vars rester blev till en minst sagt ljuvlig lunch på söndagen. Det är så lyxigt att ha goda middagsrester över – tillsammans med lite salladsblad blir de till en fantastiskt enkel och smakrik lunch dagen därpå… Denna falafelsallad är ett praktexempel:

dsc_0083Falafelsallad med pickad rödlök! En bas av bladspenat, körsbärstomater och färsk persilja…

dsc_0081-2Falafel gjord på kikärtor, tahini, vitlök, olivolja, kryddor och fiberhusk, rullade i två sorters sesamfrön och ugnsrostad med extra olivolja tills ytan blivit krispig, cirka 25 minuter i 200°.

dsc_0062Picklad rödlök: Skala och skiva 2 ekologiska rödlökar tunt, blanda med 1 dl vatten, 1/2 dl äppelcidervinäger, 2 msk råsocker och 1 tsk örtsalt. Låt stå i kylskåpet ett par timmar.

dsc_0077Tre sorters röror: Tahinisås (sesampasta, kokosmjölk, örtsalt, vitlök, vatten), kronärtskocksröra (kronärtskocksbottnar, olivolja, örtsalt) och fetaostkräm (fetaost, havrefraiche, örtsalt, olivolja).

dsc_0091Alltsammans serverat med ljuvliga aubergineskivor (strö över salt, låt stå 10 minuter, torka av salt med hushållspapper och stek i olivolja), rostad sötpotatis (skala och skär sötpotatis, vänd i olivolja och örtsalt, rosta cirka 25 minuter i 200°), solrosfrön & pumpakärnor! Mmm…

dsc_0107

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.