Första advent

Posted on

Igår var det första advent! Som jag tycker om denna tid – mysiga morgnar, mörka kvällar, tända ljus, stjärnor i alla fönster, julklappshandling, varma drycker, vackra sånger… Igår spenderade jag största delen av dagen utomhus iklädd en vit dunjacka. Som en av årets Lucia-kandidater var min uppgift nämligen att bjuda på glögg vid julskyltningen i stan. Vill ni förresten lägga en röst på mig som Faluns Lucia är det bara att sms:a Luciafal 7 + namn och adress till 72023 (ett sms kostar 10 kronor). Jag skulle bli hur glad som helst! Rösta kan man till och med den 3 december. Tusen tack!

DSC_0030Men vad är första advent utan en redig adventsfrukost? Igår startade jag dagen med ljuvliga bananpannkakor serverade med apelsin, pepparkakssås, gojibär och paranötter. Till det; varm, pepparkakskryddad chai-latte på mandelmjölk. En bra start på en kylig adventssöndag!

DSC_0007Bananpannkakor med pepparkakssås
1 portion

1 banan + 2 ägg
1-2 msk bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
en nypa vaniljpulver
en rejäl sked mandelsmör
2-3 msk mandelmjölk
1-2 tsk agavesirap
1/2 tsk pepparkakskryddor

Gör så här:

Mixa banan med ägg och rör ihop med bovetemjöl, fiberhusk och vaniljpulver. Stek på medelhög värme i kokosolja till 3-4 plättar. Rör ihop mandelsmör med mandelmjölk, agavesirap och pepparkakskryddor. Servera pannkakorna med apelsin, gojibär, paranötter, kanel och  såsen! Chai-latten gör du genom att värma mandelmjölk och vispa ihop med lite agavesirap och pepparkakskryddor. Häll upp i en kopp och lägg i en påse grönt chai-te. Låt dra några minuter. Tänd levande ljus, sätt på julmusik och njut av din härliga frukost! Smaklig första advent på er!

DSC_0041

  • Dela

1 kommentarer

  1. Paulina says:

    Åh vad roligt och duktig att du är luciakandidat! Självklart skickar jag iväg en röst! :D

    //nouw.com/100kitchenstories

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.