Från en måndagsbrunch

Posted on

Sista augustimåndagen. Idag har jag gått upp tidigt. När jag vaknade låg höstdimman över husen; den där som innebär att en krispigt kall och solig dag väntar. Klockan är inte ens åtta, men jag tänkte snart börja promenera mot stan med min bok och en lunchlåda. Sitta och läsa ett bra tag på biblioteket.

För precis en vecka sedan var jag fast övertygad om att det var söndag när jag cyklade upp för backarna, hem till Agnes. Men det var måndag, precis som idag, och vi skulle äta brunch – hon, jag och Karolina…

När jag anlände fräste grönkålen i stekpannan.

Karolina skalade tappert frukten.

Agnes hade fixat den matiga delen av frukostlunchen; scrambled tofu och hash browns!

När hon skrev på messenger att hon skulle göra hash browns uppfattade vi det först som något helt annat, men hash browns är ju alltså på svenska råraka, det vill säga riven potatis! Blev så himla gott.

Som tillbehör serverades sriracha och vegansk parmesan (cashewnötter, näringsjäst, kryddor).

Viktiga delar av en redig brunch är ju givetvis också juice och frukt, som Karro tagit med.

Jag hade kirrat nybakt bröd, rawfoodbollar, jordnötskakor och hummus.

Flädersaft blev det också!

Och ingefärsshot!

En minst sagt drömmig start på veckan, inte sant?

När det var dags för bananglass satte Agnes på sig hörselsskydd :”)

Mhmm. Ett gott avslut på en ljuvlig brunch.

Ha en härlig start på veckan, vänner!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.