Frukostkakor med blåbär

Posted on

Har du en stund över denna tisdagskväll? Släng ihop dessa enkla (och goda!) müslikakor, så har du en näringsrik frukost kirrad till imorgon bitti. En lugnare start på onsdagen, varsågod:

Frukostkakor med blåbär
8-10 stycken

2 mogna bananer
1 dl jordnötssmör
3-4 dl valfri müsli
2 msk agavesirap
2 dl frysta blåbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mosa bananerna tillsammans med jordnötssmör i en skål med hjälp av en gaffel. Blanda med müsli, agavesirap och blåbär. Forma stora kakor med hjälp av två skedar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter, tills kakorna känns genomgräddade och fasta. Låt svalna en stund och förvara sedan i kylskåp!

Variera kakorna med olika müslisorter och olika bär. Müslin går bra att byta ut mot havregryn för en mer neutral kaka. Jordnötssmöret går givetvis bra att byta ut mot andra nötsmör, t.ex. mandel. Vill du lyxa till det lite extra; blanda i råa kakaonibs eller god, hackad mörk choklad!

Servera kakorna med krämig kokosgrädde alternativt havrebaserad creme fraîche! Också goda att doppa i växtmjölk eller -yoghurt, eller att äta bara som de är såklart, gärna lite värmda…

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.