Visit Homepage
Skip to content

Dessert till frukost?

Måndag och ny vecka. Efter en hel av jobb kändes det skönt att vakna upp till vardag igen, speciellt med tanke på hur få vardagar som faktiskt återstår. Dagarna går nästan att räkna på fingrarna. Dessutom har det varit sommarväder denna måndag. Jag har spatserat runt i fladdriga byxor, björnbärsfärgat läppstift och solglasögon. Pluggat på en filt utomhus och gjort yoga i eftermiddagssolen. Ljuvligt. Något som också var ljuvligt var dagens frukost…

Chokladbananglass, smulad bönbrownie, jordgubbar, kokos & rostade hasselnötter 

Chokladbananglass
1 portion

1-2 bananer, frysta i slantar
1/2 dl växtmjölk
1 msk jordnötssmör
1 msk kakao
(1 msk proteinpulver)
lite havssalt

Gör så här:

Låt de frysta bananslantarna tina ett par minuter och mixa sedan till en slät glass tillsammans med växtmjölk i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa lite till. Häll eventuellt ner en extra skvätt växtmjölk. Sleva upp i en skål, toppa och njut direkt!

Bönbrownien bakade jag innan helgen, men denna favoritskapelse håller sig hur bra som helst i kylskåpet flera dagar – faktum är att den bara blir godare av att få stå sig lite!

Receptet på mina bönbrownies hittar ni här.

Så. Himla. Gott. Dessert till frukost? Ja, tack! Alla dagar i veckan. Speciellt måndagar.

Andra bananglass-recept:

Hoppas ni får en fin start på veckan!

Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *