Goda saker jag ätit i maj

Posted on

Maj månad går mot sitt slut. Låt oss kika på vad som fastnat på bild i matväg den senaste månaden…

Vegansk äggröra med krasse, pumpaolja och hackade nötter.


Ugnsrostad småpotatis, falafel, tahini, sparris, svartkål, morot och pinjenötter.

En somrig middagstallrik med quinoa, edamamebönor, rädisa, avokado, gurka, rostade solrosfrön, krossade bönchips, jordnötssås, gojibär, citron och olivolja.

Blåbärssmoothie med grönt äpple och müsli.

En grön tallrik med broccoli, gurka, selleri, spenat, äpple, tahini, za’atar, solrosfrön och linfröolja.

Surdegspizza med tomatsås, vitlök, mandelpanerad tofu, citrondressad ruccola och sesamfrön.

En annan surdegspizza med havrefraiche, vitlök, rödlök, champinjoner och ruccola.

Apéro med grönkålschips, rotfruktschips och oliver.

Tofuscramble med grönkål, körsbärstomater och hackade nötter.

Kikärts- och zucchiniplättar med za’atar, svartkål och sparris.

Lyxfrukost med havreyoghurt-skål, avokadoknäcke och kikärtsbrownie.

En annan god frukost med rågbrödmackor och sojayoghurt med blåbär och müsli.

Bovete- och chiaplättar med grapefrukt, hallon, kokosgrädde och hampafrön.

Grönkål, broccoli, algpasta, rostade morötter, hummus, pinjenötter och chiliflingor.

Ha en fin start på juni, kära ni!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.