Visit Homepage
Skip to content

Grönkålspasta med pinjenötter

Pasta! Så enkelt, så gott och så varierbart. Nu för tiden har de flesta vanliga matbutiker mängder av olika pastasorter gjorda på allt från kikärtor till linser, ris och klassiskt durumvete. Jag gillar dem allihopa, men här har jag använt en favoritsort; rigatoni på bovete. Finns i välsorterade matbutiker och hälsokostaffärer. Tillsammans med gräddig grönkål och vita bönor blir denna pasta en ultimat lunch eller middag för en!

Grönkålspasta med pinjenötter

1 portion bovetepasta
2 stora blad färsk grönkål
ett gäng småtomater
1 vitlöksklyfta
en sked kokosolja
en skvätt citronsaft
1 dl havregrädde
1,5 dl vita bönor
rejält med pinjenötter
peppar & färska örter

Gör så här:

Koka pastan al dente. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Skär kålen i mindre bitar, dela tomaterna. Fräs grönsakerna med hackad vitlök i en stor sked kokosolja. Tillsätt citronsaft, havregrädde, bönor och örtsalt efter smak. Låt puttra en stund, blanda sedan med pastan. Servera med rostade pinjenötter, färskmalen svartpeppar och färska örter! Oregano, timjan eller basilika passar utmärkt.

Andra enkla pastarätter ur arkivet:

 

Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *