Hälsning från ett vinterland

Posted on

Hej vänner! Hoppas er onsdag är vänlig mot er!

Jag befinner mig i skrivande stund på ett café i Åre. Vi ska snart vandra mot tåget efter tre fina dagar i detta vintervita fjällandskap. Jag och syster lämnade ett vårslaskigt Uppsala i söndags morse för att ta tåget norrut. Vi kom fram mitt på dagen, släpade våra väskor upp för en evig backe till lägenheten som vi hyrt. Det var värt släpandet: utsikten var magisk. De senaste dagarna har vi sovit länge, ätit god mat med blick över fjället, tagit långa vinterpromenader inpackade i tre lager kläder, pluggat, läst och plöjt en halv säsong av The Crown. Ett värdigt sätt att avrunda januari månad på? Definitivt.

En kväll lagade vi detta goda: bönpasta med grönsakssås på palsternacka, svartkål, vitlök, passerade tomater, havregrädde och kryddor. Kombinationen tomat + grädde/kokosmjölk i pastasåser är HEAVEN ♡ 

Vi hade funderat på att åka skidor under vår visit, men bestämde oss för att skippa. Vi njöt så mycket av att bara vara. Fjällen är så mycket mer än skidåkning.

Om morgnarna sov vi ut. När vi vaknat till liv kokade vi gröt och åt frukost i pyjamas.

Att äta frukost med blick mot snötäckta trädtoppar var inte helt fel.

Åt andra hållet såg en ut över sjön och byn. När solen sken började allt att glittra.

Till lunch gjorde vi detta ljuvliga: varma mackor! Hur vintersemestrigt? Surdegsbröd med hummus, vegansk ost och röd pesto. I flera omgångar.

Lägenheten vi hyrde hade superbt läge. Varje dag promenerade vi ner till byn och runt i omgivningarna, som omväxling till plugg och fix och yoga och de varma mackorna framför The Crown inomhus.

När skymningen kom återvände vi hem.

Spelade TP från 1984 eller läste en stund med ett glas vin i handen…


…medan mörket och dimman lade sig över hustaken, trädtopparna och sjön.

Nu är det snart dags för oss att börja bege oss mot tåget. Sex timmars färd genom snötäckta vidder. Jag ska läsa Aeneiden och förbereda mig inför morgondagens seminarium. Kanske lyssna på ljudbok en stund. Att kliva in i vardagen igen efter dessa lugna dagar känns inte så tufft: nu har vi ny kraft.

Älskade syster, tänk vad mycket fint som jag får dela med dig!

1 kommentarer

  1. Ella says:

    Ser ljuvligt ut!!! Kram<33

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.