Helg och chokladplättar

Posted on

Lördag! Helg! Jösses, hur gick veckan så fort? Jag som trodde jag hade all tid i världen till att göra både det ena och andra. Städa varenda vrå. Beta av allt plugg. Planera…. mitt framtida liv? En hinner aldrig allt en tänker hinna. Men det gör inte så mycket. En bra vecka har det i varje fall varit. I torsdags träffade jag gänget ute, igår kom de hem till mig för att äta linsgryta och spela spel. Idag har jag haft hela dagen för mig själv och mest stressat upp mig för allt jag borde hunnit men aldrig hann. Inte smart. Tur nog kommer bästis över strax för att dricka vin, prata länge länge och sedan somna bredvid mig i min enmeterssäng. Bästa medicinen mot självorsakad stress. Vid denna tidpunkt har jag lärt mig att det absolut inte hjälper att avboka allt och grotta ner sig i sina måsten när en känner att det är mycket som behöver göras. Istället bör en korka upp vinflaskan, knapra chips och umgås med en favoritperson. Då förstår sinnet att det är lugnt. Att det inte är någon poäng med att skynda. Att det finns tid för allt senare.

Helg = plättar! Dessa ljuvligheter är veganska och smakar massa choklad. Rekommenderas i sällskap av en rejäl klick jordnötssmör, bananslantar, frysta svarta vinbär & salta kokoschips.

Veganska chokladplättar
1 portion

1/2 stor banan
2 dl växtmjölk
1 tsk chiafrön
1 dl sojamjöl
1 msk kokossocker
1 msk agavesirap
1 msk kakao
en nypa salt
1/2 msk fiberhusk

Gör så här:

Mosa bananen i en skål med hjälp av en gaffel och spara andra halvan till servering. Blanda bananen med växtmjölk och chiafrön. Låt svälla ett par minuter. Blanda med sojamjöl, kokossocker, agavesirap, kakao, salt och fiberhusk. Låt svälla någon minut till. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och stek smeten till 3-5 små plättar några minuter på vardera sida. Servera direkt med goda toppings! Och njut. Det är en viktig del av receptet ♡

Önskar er alla en fin lördagkväll!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.