Helg = pannkaksfrukost

Posted on

Helg är lika med pannkakor, det är en oskriven frukost-regel… I och för sig äter jag gärna plättar, crêpes och våfflor även om vardagarna – men på helgen har en helt enkelt lite extra tid att avnjuta sin ljuvliga tallrik. Men hur gör en då de perfekta helg-pannkakorna? Jo, det ska jag tala om nu!

DSC_0190Börja med basen! Mixa en lagom stor banan med två lagom stora ägg i en skål eller bunke, med hjälp av en stavmixer. Tillsätt lite fiberhusk…

DSC_0178Förstärk med något gott om du vill…

– 2 msk kokosmjöl
– 2 msk bovetemjöl
– lite riven kokos
– ett gäng havregryn
– 1 msk hampafrön
– 1 msk chiafrön

DSC_0162Smaksätt gärna med t.ex. vaniljpulver, kardemumma, kanel, rivet limeskal, kakao, carob, lucuma, mesquite, eterisk olja eller superfoods.

DSC_0188Värm lite kokosolja i en panna och stek smeten till 4-5 små plättar gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme (annars bränns de).

DSC_0182Sedan är det bara att servera med goda saker! Färska frukter och bär, kokosgrädde, riven kokos, frön, hackade nötter, mandelsmör, jordnötssmör, cashewsmör, chokladsås, kokosmjölk, siktad kanel, kakaonibs, nötsås, yoghurt, avokadomousse, chokladtopping… Ät långsamt och njut!

DSC_0158

1 kommentarer

  1. Ellen says:

    Så mycket inspiration! :D

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.