Hemgjord matcha-latte

Posted on

DSC_0322

Matcha-latte. Denna varma, gröna dryck har den senaste tiden stulit uppmärksamheten på såväl café-menyer som instagram-flöden. För mig har den blivit ett fantastiskt gott kaffe-alternativ när jag går och fikar (den finns bland annat på Wayne’s), men jag är väl medveten om att alla inte tycker om denna dryck lika mycket som jag gör. Det verkar som om man antingen älskar matcha-latten eller hatar den. Mina vänner tycker att den smakar hö…

DSC_0349

Hur som haver är matcha-latte i alla fall något som verkligen faller mig i smaken, så pass mycket att jag börjat göra egen hemma! Det är inte alls speciellt svårt, bara man införskaffar sig en burk matcha-pulver. Det går betydligt snabbare än att sätta på espresso-kannan. Testa, vetja!

DSC_0276

Detta behöver du för att göra hemgjord matcha-latte:

– Matchapulver, växtbaserad mjölk, honung

– Visp (gärna bambu), kastrull, mjölkskummare

DSC_0286

Gör så här:

Blanda ut en tesked matchapulver med en skvätt hett vatten i en stor kopp. Vispa till en grön vätska (helst med en matcha-anpassad bambuvisp, men vanlig går också bra). Värm mjölk (t.ex. soja) i en kastrull och blanda med lite honung. Skumma med hjälp av mjölkskummare och häll i koppen.

DSC_0324

Simple as that! Mitt matchapulver är ekologiskt och kommer från Nu3. Du hittar det här. De säljer även vispar, matcha-kit och pulver för bakning.

DSC_0339

Matcha är en riktig hälsodryck! Téet är mycket rikt på klorofyll och dessutom innehåller en kopp matcha-te 500 gånger så mycket antioxidanter som ett färskt äpple(!). Matcha är naturligt rikt på koffein och verkar därför uppiggande, men har du druckit en kopp matcha håller piggheten längre än om du hade druckit kaffe. Behöver du ytterligare övertygelse att prova denna dryck? Min främsta anledning är helt enkelt att den smakar sjukt gott!

DSC_0331

  • Dela

1 kommentarer

  1. ALICE says:

    Åh har länge velat testa matcha-latte men har inte hittat det på något café än men få springa till Waynes nu när dem fått in det. Ser ju fantastiskt gott ut i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.