Höstmorgon & blåbärsfrukost

Posted on

Torsdag den trettonde oktober. Efter en ovanligt grön höst börjar löven äntligen att färgas i rött och gult. Vid morgonens tidiga promenad dinglade löven ner från träden vid sjön och vinden var riktigt höstig. Jag tycker faktiskt att det är riktigt härligt. Dessutom känns det som om hösten för med sig ett slags lugn in i vardagen. September har varit rolig men också väldigt stresskantad. Jag har försökt ta emot oktober med en lite mer rofylld känsla.

Ett lugn i sinnet behöver ju dock inte betyda att oktober är en speciellt lugn månad praktiskt sett… Denna vecka har jag knappt varit hemma hittills; dagarna har fyllts upp av plugg, jobb och planering. I helgen blir det fyrtioåttatimmarsmatlagning inför mammas stora femtioårsfest. Stressen har dock inte fått tag i mig och jag planerar inte att låta den göra det heller. Jag tar en sak i taget och har lördagskvällen i sikte; när hela buffén står uppdukad ser jag fram emot att bara njuta av kvällen. Av vin, av härligt umgänge, av prat, dans, lekar och skratt. Sådant motiverar mig att jobba på veckan ut!

dsc_0035Blåbärssmoothie med toppings
1 portion

2 dl frysta blåbär
1 mogen banan
2-3 dl växtbaserad mjölk
1 msk acaipulver
1 tsk baobabpulver
1-2 msk vegetabilisk proteinpulver
valfria toppings

Gör så här:

Mixa blåbär, banan, mjölk och superfoods i en mixer. Toppa med härligheter så som müsli, nötter och bipollen. Njut!

dsc_0042Tips för lyxigare morgonkaffe: Servera det i glaskoppar! IKEA har prisvärda och kvalitativa sådana. Lika fint för varm choklad eller matcha-latte.

dsc_0027

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.