Visit Homepage
Skip to content

Ingefärskola med mörk choklad

Trött på klassiskt julgodis? Testa dessa l-j-u-v-l-i-g-a ingefärskolor doppade i mörk choklad, som jag komponerade ihop en iskall eftermiddag här om dagen… Krispiga av karamelliserat kokossocker och med tydligt kryddig hint. Veganska. Utan raffinerat socker. Enkla att göra. Vad väntar ni på? Här har ni ett garanterat fräschare & smakrikare alternativ till ischokladen!

Ingefärskola med mörk choklad
cirka 10 bitar

12 mjuka dadlar
1/2 dl kokossocker
0,75 msk torkad, malen ingefära
1,5 msk kallpressad kokosolja
1/2 dl mandelmjöl
en knivsudd havssalt
40 g mörk choklad
krossade kakaonibs

Gör så här:

Kärna ur dadlarna och mixa med hjälp av en stavmixer till en krämig dadelmassa. Smält kokosoljan tillsammans med kokossocker och ingefära i en kastrull på medelhög värme under omrörning, tills sockret smält. Blanda ner dadelmassa, mandelmjöl och en knivsudd salt i kastrullen med hjälp av en slickepott. Klä en liten plastburk med plastfolie och ber ut kolan i burken. Ställ ut i snön (eller i frysen) i ungefär en timme, tills kolan stelnat. Skär i bitar. Smält mörk choklad med hög kakaohalt i vattenbad, doppa bitarna i chokladen och strö över krossade kakaonibs. Låt stelna i snö eller frys. Njut! Håller bra i kylskåp åtminstone en vecka.

Sugen på fler gröna julgodis-varianter?

Matchafudge med avokado & sesamfrön
Hemgjort marsipangodis
– Rawfoodbollar med kokos & citrus
Vegansk gräddkola med kakaonibs
De enklaste chokladbollarna

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *