Instagram-tips

Posted on

Instagram är helt klart den digitala plats där jag dagligen hämtar mest inspirationmat, kläder, resor, konst, foto, vardagsglädje… Här är 12 konton som förgyller mitt flöde extra mycket just nu:

@rhianamygdala Älskar denna kvinna! Förutom att hon publicerar fantastiska, inbjudande matbilder så utstrålar hon verkligen värme och har alltid helt glittriga händer (!). Just nu lockar mig hennes chokladsmoothie lite extra mycket. Eller bärkakan. Eller linsgrytan. Eller… Allt.

@_designtales_ Jag är egentligen ingen inredningsperson, men jag älskar detta Berlinbaserade konto. De har också ett matkonto som inspirerar minst lika mycket som de grymma bilderna på öppna spisar, trägolv och marmorbänkar. Ljuset och detaljerna i bilderna är att dö för.

@igpaintings Behöver mitt dagliga intag av klassisk konst och får det genom detta konto. Har en hel drös med screenshots i kamerarullen på konst jag gillar. Bryter av bra mot de tusentals gröna matbilderna och gör helt klart att en känner sig lite mer kulturell i vardagen. Viktigt ju.

@thefeedfeed.vegan Jag följer nästan alla feedfeed-matkonton, men detta är såklart favoriten. Mängder av varierade och inspirerande matbilder som i sin tur öppnar dörrarna till nya konton att följa. En superb källa om en söker riktigt innovativa, nya idéer till vegan-matlagningen.

@olivehummer Siris captions är stor del av hennes fantastiska, färggranna konto. Dessutom älskar jag lättsamheten i kombinationen med den höga kvalitén på bilderna och innehållet i dess helhet. Perfekt vardagsinspiration och en sann flödesförgyllare.

@cashewkitchen Jag följer mängder av matkonton, men detta sticker ut på det vis att det ätbara varieras med autentiska landskapsbilder och snötäckta trädtoppar. Dessutom är matstylingen verkligen i min smak. Träbrickor, rutiga kökshanddukar, ljusblå porslinfat…

@coffeeandseasons Well, gillar du kaffe och blommor kommer detta garanterat att skänka dig glädje. Plotter när det är som bäst. Brukar stanna upp och granska detaljerna i bilderna länge.

@tuvamalmo Denna tjej är inspirerande på så många vis. Tuvas klädstil och captions och inte minst hennes katt fångar en stund av min uppmärksamhet dagligen. Pizzabilderna är ju också rätt uppslukande. Samtidigt också ett väldigt jordnära och vardagligt konto, vilket jag gillar.

@lumadeleine Ett fantastiskt fint konto som väver in två av mina största intressen; resor och mat. Inspirerar till de stora reseplaneranerna, men också till dagens middag. Perfekt.

@rivkayoga Inte för att jag tror att jag kommer kunna röra mig som Rivka genom att följa detta konto, men yogabilderna i de otroliga miljöerna inspirerar om inte annat rent estetiskt. Jag följer kanske ett tiotal yogakonton, men detta är så verklighetsdistanserat att det blir det härligaste.

@florawis Att inte glömma, min favoritbloggare Flora. Min dagliga inspirationskälla till livet i allmänhet och skrivandet i synnerhet. Nog ändå det konto jag minst skulle kunna tänka mig att sluta följa. Flora är en person en mår bra av och behöver i vardagen, helt enkelt.

@obladicafe Två tjejer från min uppväxtstad öppnade detta café i Paris för ett antal år sedan och det har sedan dess belönats med en hel massa utmärkelser, bland annat i Vouge om jag inte minns fel. Hur som haver inte bara ett trevligt ställe att svänga in på för en god kaffe, utan även både inbjudande att se på genom telefonen. Kolla avokadomackorna bara så förstår ni.

PS. Följ gärna min matinstagram @ninakaufmanns!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.