Januarihelg & grön smoothie

Posted on

Efter vårens första vardagsvecka har det varit otroligt skönt att denna helg ha fått utrymme att checka av saker och skapa struktur, för att inte starta våren med stress i blodet… Fredagskvällen spenderades med vänner, sushiskapande och timslångt prat. Klockan hann bli två innan jag på frostiga gator begav mig hemåt och kröp ner under ett varmt täcke. På lördagen sov jag ut.

Efter smoothie i skål och kaffe som fått koka upp långsamt på spisen fick jag ett och annat gjort igår. Jag gick långpromenad i täckbyxor i det vackra januarivädret, jobbade med bloggrelaterat, öppnade ett investeringssparkonto på Avanza och pluggade till mitt livs sista matteprov. Till kvällen öppnade vi en vinflaska och jag gjorde en superb gryta som vi åt framför en film. Ikväll planerar jag nog att göra detsamma, efter en söndag innehållandes svett, plugg och planering av den kommande veckan. Fixardag kväver myskväll. Så är det ju. Men först; ett frukostrecept…

Grönkålssmoothie med rårörda vinbär
1 portion

2-3 stora grönkålsblad
1/2 liten avokado
1 mogen banan
2 mjuka dadlar
en skvätt citronsaft
en liten näve cashewnötter
(1 msk superfoods)
valfri växtmjölk

Gör så här:

Skölj grönkålen och skär av den hårda stjälken. Skär grönkålen i mindre bitar och lägg i en mixer. Gröp ur avokadon, skala bananen och kärna ur dadlarna. Mixa allt i en mixer till en jämn smoothie. Justera mängden växtmjölk så att konsistensen blir krämig. Häll upp i en skål.

Rårörda svarta vinbär: Låt frysta svarta vinbär tina i en skål i kylskåpet, förslagsvis över natten. Blanda ihop med 1 msk chiafrön, 1-2 msk agavesirap/honung och en skvätt vatten. Servera tillsammans med den gröna smoothien, en god müsli och rostade kokosflingor. Bon appétit!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.