Junirapport

Posted on

Sista juni. Imorgon får jag nycklarna till nya lägenheten, på måndag börjar jag jobba. Innan denna månad går över till nästa tänkte jag passa på att sammanfatta veckorna som varit…

Den elfte juni pryds kalenderdagen av versaler: BERLIN. Jag tar tåget mot flygplatsen där jag möter Maja. Äter egenbakat bröd från helgens yogaworkshop och läser Hiromi Itō.

Vi spenderar de kommande fyra dagarna i den tyska huvudstaden.

Hyr ett airbnb-rum, dricker öl, promenerar omkring.

Går på fruktmarknad och köper mängder av billig frukt. Besöker Pergamonmuséet.

Strosar i second hand-butiker, läser (inte vidare mycket) och äter goda frukostar.

Spelar pingpong, vandrar över tysta gator i natten, hänger på veckodagstomma klubbar.


Ett himla bra vis att inleda juni månad på! Hade inte kunnat önska annat.

Det blir torsdag, vi åker hem och jag tar tåget direkt till Falun och Julia. Vi grillar och pratar ikapp.

På fredagen är det student i staden. Vi kramar på Agnes och Jonna som precis sprungit ut.

Möter upp Karolina, äter lunch och spanar på studenttåg. Resten av kvällen drar jag och Karolina runt på mottagningar, dricker otaliga glas champagne, tar sista bussen hem i sommarnatten.

Lördag! Jag och Karolina tar tåget till Uppsala för att fira systers tjugotvåårsdag. Maja kommer också. Efter en lång pannkaksfrukost på söndagen åker jag och syster till Arboga – till mamma och pappa.

Blomsterfrukost och familjemys följer. Syster åker hem och jag stannar i lite mer än en vecka.

Så här såg tårtan ut som jag gjorde till systers födelsedag! Cashewnötsbaserad med kokos, mango, hallon och citronskal + björnbär, granatäpple, blåbär och basilikasirap.

Vi pendlar mellan att vara i stugan och i stan. I stan jobbar jag med att ta bilder till mammas yogaprojekt. I stugan sover jag länge, länge. Läser, badar i ån och spelar frågesportspel.

Bland grönskan i stugan mår jag som bäst. Hade verkligen behövt mer än två nätter.

Pappa åker och jag stannar några dagar med mamma. Vi sover ut om morgnarna men jobbar också mycket, äter ljuvliga middagar i kvällssolen på balkongen och ger varandra massage om kvällarna.

Onsdag den tjugosjunde: jag åker till Gävle och hälsar på Maja. På fredagen ska hon flytta till Florens. Vi badar i havet, packar, kramas. På torsdagen tar vi farväl på tågstationen. Jag åker till Uppsala.

Nu är jag tillbaka i hemmet som var mitt under våren, men där jag nu är på besök. I förrådet står lådor och väskor som jag de kommande dagar på något vis ska transportera till den nya lägenheten. Jag ser fram emot tiden som kommer nu. Jobbet, sommarkvällarna, att inreda ett nytt hem. Jag tror det blir riktigt bra.

Hoppas ni får en fin start på juli, kära ni!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.