Kikärtor och aubergine

Posted on

Ibland kan det vara så skönt att bara göra middag till sig själv. Då kan man till exempel fylla en tredjedels tallrik med tsatsiki. Äta kikärtor med gaffel framför en bra film. I de flesta fall tycker jag om att dela matupplevelsen med andra (och vin och ljus och prat), men som kontrast är en enportionsmåltid rätt härlig. I alla fall när den ser ut så här ↓. Snabbmat när den är som bäst…

Kikärtor, aubergine & tsatsiki
1 portion

1/2 liten aubergine
olivolja & havssalt
1/2 gurka
1-2 dl havrefraiche
en skvätt citron
en riven vitlöksklyfta
örtsalt och peppar
1/2 paket kikärtor, tetra
rapsolja & kryddor

Gör så här:

Skiva auberginen tunt, lägg ut på en skärbräda och strö över lite havssalt. Låt stå en stund, torka av överflödig vätska och stek skivorna i rikligt med olivolja. Riv gurkan och blanda med havrefraiche, citron, vitlök, örtsalt och peppar samt eventuellt en skvätt olja. Häll av och skölj kikärtorna. Stek i rapsolja med kryddor efter smak – jag använde kebabkrydda (supersmidig kryddblandning!) och lite soja. Servera med färsk timjan, balsamvinäger & chiliflingor! Njut!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.