Kikärtsbrownies med hackad choklad & kokos

Posted on

Brownies på svarta bönor har jag gjort otaliga gånger och de blir lika goda varje gång. Här om dagen när jag blev chokladsugen hade jag dock inga svarta bönor hemma, så jag beslöt mig för att testa basera ett gäng kakor på kikärtor istället! Resultatet? Fantastiskt gott! Dessa brownies är saftiga, fudge-iga och känns extra lyxiga med den hackade chokladen, rostad kokos och en hint av jordnötssmör. Ni måste testa ↴

Kikärtsbrownies
ungefär 10 stycken

1 paket kikärtor, tetra
1/2 dl havremjölk
1 stor sked jordnötssmör
2 msk agavesirap
1 medelstor banan
2-3 msk kakao
2 msk bovetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
50 g mörk choklad
1/2 dl kokosflakes

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Mixa allt utom mörk choklad och kokosflakes till en jämn smet. Smaka av och söta eventuellt ytterligare med agavesirap. Hacka chokladen grovt. Vänd ner choklad och kokosflakes i smeten. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Tag ut och stå svalna helt, gärna även en stund i kylskåp. Toppa med krämig kokosmjölk och pudrad kakao. Servera och njut!

Byt gärna jordnötssmöret mot mandelsmör eller cashewsmör, eller kikärtorna mot andra bönor på tetra (t.ex. svarta eller vita). Havremjölken går givetvis att byta mot annan växtmjölk och bovetemjölet mot vanligt vetemjöl, rismjöl eller mandelmjöl.

Andra chokladiga recept ur arkivet:

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.