Knäckebröd på två sätt

Posted on


Knäckebröd! 
Ett alltid lika säkert kort en hektisk morgon eller lugn eftermiddag, när en är sugen på något snabbt, knaprigt, gott och enkelt. Avokadoknäcke är en klassiker, men den knapriga grunden kan varieras ut i all oändlighet! Här är två favorit-knäcken som jag ätit på senaste…

Knäckebröd med tofu! Att skiva naturell tofu och steka lätt i olivolja och soja är ett av mina absoluta favoritpålägg just nu. Mättande, smakrikt och ett perfekt alternativ till ost. Godast med tahini på fröknäcke eller surdegsknäcke – gärna med extra olivolja, za’atar, paprika och färsk basilika. Har en smaksatt tofu i kylskåpet utgör detta förstås också en fenomenal knäcketopping.

Knäckebröd med jordnötssmör och banan! En klassiker som jag aldrig tröttnar på. Den ultimata energikicken och dessutom en god variant till en bar eller chokladbit. Här åt jag knapriga “superknäcken” från Paulúns med crunchy chokladjordnötssmör, bananslantar, kakaonibs, ringlad rismalt och kanel. Såklart lika gott med vanligt jordnötssmör, cashewsmör eller mandelsmör.

Fler goda knäckemackor:

Boveteknäcke med havrefärskost & avokado
Ljuvligt avokadoknäcke med flingsalt & timjan
Kantarellknäcke med massor av grönt
Fröknäcke med två sorters paprikaröra

Hur äter ni helst ert knäckebröd?

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.