Kolakakor med kokosgrädde

Posted on

Fikasugen? Dessa växtbaserade cashewkolakakor är enkla att svänga ihop och smakar ljuvligt. Förgyller vilken torsdagseftermiddag eller fredagsmorgon som helst, jag lovar. Dessutom är de glutenfria och innehåller massor av härlig energi och näring. Nötallergiker? Kör tahini istället!
Cashewkolakakor med kokosgrädde
5 dubbla kakor

2 dl havregryn
1/2 dl chiafrön
1 dl vatten
3 msk cashewsmör
1 msk kokosolja
1 tsk agavesirap
1/2 dl kokossocker
en nypa havssalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa havregryn och chiafrön till ett mjöl med hjälp av en stavmixer. Blanda med vattnet i en skål. Smält cashewsmör, kokosolja och agavesirap på låg värme i en kastrull. Tillsätt till havremassan och rör ner de resterande ingredienserna. Blanda väl, forma till 10 kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter, tills kakorna börjat få färg. Låt svalna och fyll med kokosgrädde innan servering! Också väldigt goda att äta som de är. Njut!

Andra goda kakor ur arkivet:

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.