Kullersten, kaffe och neon

Posted on

Söndag kväll och jag är tillbaka hemma. Har packat upp resväskan, tagit en varmt bad, ätit äppelkaka och bokfört helgens utgifter i en enda härlig klumpsumma. Det har varit en bra, givande och varierad långhelg i Uppsala och Stockholm. Jag har fått kramas, plugga på café och på tåg, prata politik, äta avokadomackor, dansa i neon, träna i skogen, andas solsken och skölja bort förlorade sömntimmar med cappuccinos. Sådana där dagar som en kan behöva ibland. Omväxling. Nu är jag redo för lite reguljära morgnar, kvällar och dagsförlopp igen… I alla fall en vecka, tills nästa äventyr väntar!

dsc_0125Onsdag: Tog tåget till Uppsala. Blev hämtad på cykel av syster, åt hummus på en balkong, skaffade oss vy över staden nattetid och somnade bredvid varandra när våra ögonlock började ge vika under berättandet av diverse livsanekdoter. Väckarklockan var ställd på 05.45 och kaffekannan laddad.

dsc_0061dsc_0031dsc_00272Torsdag: Demokratidag på EU-kommissionen i Stockholm. Lyssnade på paneldebatter, diskuterade politiskt inflytande och fick nya tankeställare kring demokratiska verktyg och processer. Till kvällen mötte jag upp Nike varpå vi torsdagsmyste med catch-up, falafelmiddag och massage.

dsc_0143dsc_01563dsc_0173dsc_0163dsc_0187dsc_0178Fredag: Satt på Coffice och pluggade. Beställde kaffe och smörgås och mer kaffe. Promenerade omkring på Söder och uträttade ärenden. Mötte upp Nike för sushi-lunch på Liljeholmskajen. Sprang i skogen tillsammans och svettades på utegymmet en stund, tog det lugnt och åt risottomiddag. Till kvällen gick vi ut på Medborgarplatsen, trotsade septembervindarna och sippade på somriga drinkar under värmelamporna. Mhmm.

dsc_0191dsc_01945dsc_0210dsc_02144Lördag: Frukosterade i solskenet på Nikes balkong, placerade solglasögonen på nästippen och släpade vid lunchtid tillbaka den lilla resväskan till Uppsala. Hjälpte syster med festförberedelser, åt lunch klockan fyra, klädde mig i plysch och glitter. Till kvällen fylldes den fenomenalt fantastiska neon-sprakande (inklusive black-light, discolampor, självlysande bål och Lena PH) lägenheten med härliga människor för att fira inflyttningen. Det blev en bokstavligt talat lysande kväll som inte tog slut allt för tidigt.

dsc_0225dsc_0227Och så blev det söndag. Efter för få sömntimmar promenerade vi längs Fyrisån och åt frukost på Espresso House som förvisso inte var speciellt autentiskt eller överraskande men där kaffet smakade gott. Jag tog tåget hem vid halv ett – trött, men med livsenergibatterierna rejält laddade.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.