Lördag och pannkaksfrukost

Posted on

Lördag den fjortonde november. Det känns bra med en riktigt lugn helg… Jag kan inte minnas att jag haft en sådan på evigheter! En sån där helg där man bara kan sova så länge man vill, äta frukost så länge man vill, syssla med diverse saker hela dagen och ha myskväll på kvällen. Det passar perfekt just nu. Imorse sov jag till tio, åt bananpannkaksfrukost, gick en promenad och njöt av ett nittiominuterspass yinyoga. Rätt som det var så var klockan redan fem! Forfarande iklädd yogakläder sitter jag nu och fixar med saker som behöver fixas innan jag ska börja laga ratatouille, tända ljud och duka till Så mycket bättre. Varför bara ha fredagsmys, när man kan ha lördagsmys också? Denna tid på året behöver man myskvällar. Och mysmorgnar…

DSC_0320Bananpannkaksfrukost = bästa helgfrukosten! Kan inte gå fel.

DSC_0244Bananpannkakor med bovete
2 portioner

2 bananer
4 ägg
1/2 msk fiberhusk
2 msk bovetemjöl
en nypa vaniljpulver

Gör så här:

Mixa bananer med ägg och vispa ihop med fiberhusk, bovetemjöl och vanilj. Låt stå och svälla en stund. Hetta upp lite kokosolja (eller smör) i en stekpanna och sänk sedan värmen. Stek 8-10 plättar gyllenbruna på båda sidor (det går rätt snabbt!). Servera med goda toppings och tillbehör!

DSC_0302Mina bananpannkakor serveras alltid med någon form av nötsmör, bär och kokosgrädde. Här med mandelsmör, hallon & kokos gånger två!

DSC_0321

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.