Lunch på en kvart

Posted on

Vardagslunch behöver inte vara så komplicerat. Heller inte tråkigt! Lite rester, salladsblad och halva påsar i skafferiet kan bli något så gott som gårdagens färgglada lunchtallrikar…

dsc_0084Lite överbliven sallad med linser och rostade grönsaker piffades upp med extra babyspenat-blad, lite olivolja och citronsaft. Toppades med hyvlad pecorino-ost, timajn och hampafrön.

dsc_0078Salladen ackompanjerades av tre sorters körsbärtomater och härlig pumpakikärtspasta

dsc_0074Pumpapuré från gårdagen (pumpa, kokosmjölk, kryddor) satte smak på dagens kikärtspasta, tillsammans med en extra skvätt kokosmjölk, örtsalt och sambal oelek. Med lite solroskärnor och za’atar på toppen blev denna enkla och fräscha makaronskapelse förträffligt god.

dsc_0076Grön snabbmat är inte svårare än vad en gör det till! Spara rester, även de små, och låt dem bli grunden för lunchen den kommande dagen. Roligare, enklare och klimatsmartare.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.