Måndag och baobab-plättar

Posted on

Det är måndag igen. Jag vaknade av regnsmatter mot fönsterrutorna och har haft en lugn, mysig morgon med levande ljus, yoga och god frukost. Så startar sannerligen en dag bra! Nu ska jag snart promenera iväg mot skolan med ett paraply i handen, men innan dess sitter jag och planerar årets tävlings-julkalender på bloggen. Det blir fjärde året nu (!). Kommer du från ett företag och vill vara del av årets kalender, eller är du läsare och har önskemål på luckor – hör av dig så snart som möjligt! Annars är det bara att hålla utkik här på bloggen; advent närmar sig snabbare än vi tror!

DSC_0213

Baobab- & banan-plättar
1 portion

1 mogen banan
2 medelstora ägg
1-2 msk baobab
1/2 msk fiberhusk
en nypa äkta vanilj

Gör så här:

Mixa banan med ägg (med hjälp av en staxmixer) och rör ner baobab, fiberhusk och vanilj. Låt kokosolja smälta i en stekpanna, sänk värmen och stek 4-5 små gyllenbruna plättar på medelhög värme. Servera med bär, kokosgrädde och jordnötssmör. Njut!

DSC_0215

Baobab kommer från 500 år gamla träd på de afrikanska slättmarkerna och är ytterst näringsrikt. Det innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som apelsin och dubbelt så mycket kalcium som i mjölk. Mitt baobab-pulver är ekologiskt, raw och kommer från Go For Life.

  • Dela

2 kommentarer

  1. Alexandra – starkochglad says:

    Men åh vad gott! Bättre start kan man knappast få :-) Ha en fin måndag!

  2. Ellen says:

    Gud vad gott! Jag hade gärna sett att man kunde vinna olika superpulver/torkade bär och sådant :) Fast det hade varit superskoj med olika utmaningar också, t ex “Idag firar vi apelsinen” eller liknande :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.