Måndag och kursstart

Posted on

Det är en blåsig januarimåndag. Jag vaknade vid åtta, klev i morgonrocken, satte på kaffe, tände ljus på fönsterbrädet och beställde kurslitteratur för tvåtusen kronor innan frukost. Tjugo goda flaskor vin, resa tur och retur till Schweiz eller ett halvårskort på friskis – jag beställde sju halvnya böcker. Dåliga jämförelser dock: jag behöver ju litteraturen ifråga, för idag börjar jag plugga litteraturvetenskap. Jag ser så mycket fram emot att inleda studierna! Att verkligen få möjligheten att förkovra mig, att få diskutera med andra som förkovrar sig, att få tolka texter och utvecklas, att få lära mig nytt och bredda min förmåga att själv uttrycka mig.

Ett morgonsällskap jag gillar: syster och Elin som gör sig redo sig för dagen. En sådan lyx att få dela vardagen med dessa min första tid i staden! Desto sorgligare att den sistnämnda personen åker på praktik på lördag.

En frukost jag gillar kyliga dagar som denna: havregrynsgröt, äppelbitar, kokosmjölk, dadelsirap, valnötter och sesamfrön i den nya träskålen som jag köpte på Bali. Har ni testat dadelsirap på gröten? Om inte – do it!

Nu ska jag strax trampa iväg till min allra första föreläsning i blåsten. Ha en fin start på veckan, kära ni!

PS. I veckan kommer andra delen av min årsresumé upp! Mellan Illiaden och Odysséen ska jag klämma in att färdigställa den, jag lovar. Den första delen (januari-april) kan ni läsa här ♡

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.