Matcha-fudge med avokado & sesam

Posted on

Jag älskar gröna godsaker! Ibland maskerade (bönbrownies, kaka med zucchini, mortoskakebollar, avokadochokladmousse…), men även när de kort och gott faktiskt är gröna såväl till synes som sett till ingredienslistan. Denna ljuvliga fudge får krämighet av avokado, sötma av dadlar och tuggmotstånd från sesamfrön. Huvudrollsinnehavaren i detta recept är dock matchate som boostar med både näring och smak! Energigivande godis för alla tillfället.

PicMonkey CollageMatcha-fudge med avokado & sesam
10-15 bitar

1 mogen avokado
1 msk kokosolja
2 msk matchapulver
1 dl skalade sesamfrön
8 mjuka dadlar
1/2 dl växtmjölk
en nypa havssalt
1-2 tsk agavesirap

Gör så här:

Gröp ur avokadon och smält kokosoljan. Mixa med matcha, sesamfrön, urkärnade dadlar och växtmjölk. Smaka av med havssalt och agavesirap. Klä en fyrkantig plastburk med plastfolie och bred ut matchamassan med hjälp av en slickepott. Lägg på lock och ställ in i frysen minst 3 timmar. Tag upp ur frysen, skär i tärningar och njut! Förvaras bäst fryst. Tag gärna fram i rumstemperatur 5-10 minuter innan servering för bästa smak och konsistens.

DSC_0092Matcha är riktigt populärt just nu, inte minst i matcha-latte med skummad växtmjölk – ett härligt  alternativ till eftermiddagskaffet som jag själv gör ofta… Det gröna pulvret framställs av japanska gröna teblad som är otroligt näringsrika och dessutom passar som smaksättning till mängder av godsaker. Matchan jag använde till denna fudge är speciellt anpassad för bakning/matlagning, är ekologisk och kommer från Nu3.

DSC_0059

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.