Min nya kaffebryggare

Posted on

Jag är en riktig espressodrickare. Köper alltid hela bönor som jag maler färskt och har aldrig ägt en vanlig kaffebryggare, utan gör alltid morgoncappuccinon och eftermiddagskoppen i en liten kanna på spisen…

Men vad är nu detta? Espressokannan har fått konkurrens!

Det ni ser är en Chemex-bryggare, det hippaste i kaffevärlden just nu. Eller ja, Chemex uppfanns redan 1941, men att den fortfarande dyker upp som trendpryl på bloggar och webbsidor säger ju ganska mycket i sig.

Egentligen är Chemex-bryggaren inte alls någon komplicerad pryl, men den gör enkelt och fantastiskt gott kaffe, samtidigt som den uppenbarligen är väldigt stilfull. Faktum är att Chemex-kannan har utnämnts till en av de 100 bäst designade produkterna genom tiderna av Museum of Modern Arts. Rimligt ändå.

Ska en brygga *riktigt* Chemex-kaffe finns det massor av tillbehör, såsom speciella filter och behållare. Jag har hittills använt ett helt vanligt kaffefilter och hällt vattnet direkt från vattenkokaren. Fungerar utmärkt det också, så länge en inte häller för mycket vatten på en gång (för då går filtret sönder, mvh en som testat).

Min kanna kommer från Zerazza, en webbutik med allt en kan tänka sig i köksproduktsväg. Här återfinnes såväl vassa knivar som vackra vinglas och rediga köksmaskiner. Och kaffeattiraljer, förstås.

Till min nya kaffebryggare fick jag även tillfälle att prova ett gäng nya koppar, för nytt kaffe bör ju drickas ur nytt porslin, inte sant? Dessa ljuvliga koppar med tillhörande fat är av märket Pillivuyt Michelle – tåliga och klassiska, perfekta att använda såväl i vardagen som vid festligare tillfällen.

Kan intyga att kaffet smakade extra gott i mina nya koppar.

Nu ser jag minst sagt fram emot höstens fikastunder.

Inlägget innehåller sponsrade produkter, men ord och åsikter är mina.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.