Moringaplättar med jordnötstopping

Posted on

Moringaplättar med jordnötstopping. Dessa gröna ljuvligheter gjorde jag till eftermiddagsfika här om dagen och det var faktiskt första gången jag provade denna nya superfood! Denna fika ger en rejäl laddning av vitaminer, mineraler och protein. Dessutom smakar den fantastiskt. Vad mer önskas?

DSC_0144Moringaplättar med jordnötstopping
1 liten portion

1 banan
1 litet ägg
2-3 msk moringapulver
1/2 msk fiberhusk
en skvätt mandelmjölk
en nypa vaniljpulver
kokosolja för stekning

1-2 msk jordnötssmör
1-2 msk kallt vatten
1 tsk agavesirap

Gör så här:

Mixa banan med ägg och vispa ner omringa, fiberhusk, mandelmjölk och vaniljpulver. Värm på lite kokosolja i en stekpanna, sänk värmen och stek 4-6 små plättar någon minut på varje sidan. Blanda ihop jordnötssmör med vatten och agavesirap. Toppa plättarna med den krämiga jordnötssåsen, färska granatäppelkärnor, riven kokos och råa kakaonibs. Passar perfekt som fika. För en bra frukost, tillsätt ett extra ägg och lite bovetemjöl. Enjoy!

DSC_0152
Moringa är ett träd av vars blad det utvinns ett näringsrikt pulver. Moringapulvret är väldigt rikt på antioxidanter, vitamin B2, vitamin C, vitamin E, växtfiber, aminosyror, järn och kalcium – inte konstigt att det klassas som superfood! Mitt ekologiska moringapulver kommer från Nu3.

DSC_0123

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.