Nötig morotshummus

Posted on

Jag älskar röror! Smakrika, milda, krämiga, släta, knapriga. Röror går att göra på typ allt, passar till det mesta och förgyller i övrigt enkla måltider. Denna färgstarka morots- & valnöts-hummus passar perfekt till långrostade rotfrukter, men smakar minst lika bra på en snabb smörgås…

Nötig morotshummus

3 medelstora morötter
1 paket kikärtor, tetra
1,5 dl naturella valnötter
2-3 msk god olivolja
1 tsk sambal oelek
en skvätt citronjuice
örtsalt efter smak

Gör så här:

Skala morötterna och dela i mindre bitar. Rosta i en 200°C varm ugn i 10-15 minuter tills morötterna mjuknat, alternativt koka morotsbitarna (de tappar viss färg och smak, men det fungerar också bra). Mixa morötterna med sköljda kikärtor, valnötter, olivolja, sambal oelek och citronjuice. Smaka av med örtsalt. Servera direkt eller förvara i en försluten glasburk i kylskåpet upp till en vecka! Variera hummusen med andra nötter, t.ex. cashewnötter eller mandlar.

Andra goda röror:

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.