Nutid och framtid

Posted on

Nutid: Hej på er. Här i Lissabon är det en ofantligt varm söndag, svetten rinner bara en går ett par steg längs kullerstensgatorna. Imorse gick jag upp supertidigt, vid kvart i sex, för att vid sju vandra mot stan och möta upp en portugisiskt tjej och ha photoshoot. Två livliga amerikanskor var också med, vi gick runt i två timmar och tog bilder, avslutade med att dricka kaffe på ett skuggigt torg. I eftermiddag får jag förhoppningsvis ett gäng bilder på mailen. Det ser jag fram emot. Och ikväll kommer pappa hit en sväng. Det ska bli så mysigt.

Framtid: Jag och syster pratade i telefon igår och i ett svep föll sig plötsligt min närmaste framtid. Hennes sambo/bästis ska på praktik ett halvår, januari till juni. Jag tar hennes plats i lägenheten. Och ska plugga litteraturvetenskap. Jag skickade in min ansökan nu. Hur knäppt är det inte hur saker bara faller sig? Bara blir? Hade någon frågat mig i förrgår vad jag ska göra i vår hade svaret sannolikt varit att jobba i Schweiz eller fortsätta resa omkring. Nu blir det Uppsala. Det känns som det bästa beslutet någonsin. Rätt, bara.

Men januari är ännu en bit bort. Nu är det oktober och jag är kvar i den portugisiska huvudstaden.

I lördags var det marknad i Principe Real, ett par steg från mitt hem.

Där fanns massor att titta på. Jag fastnade förstås vid frukten och grönsakerna…

…och köpte med mig lite ekologiskt och närodlat hem.

Blåbär, bananer, palsternacka, granatäpple, persilja och mangold.

Samma dag upptäckte jag en ny spännande matbutik mitt i stan, där jag även åt lunch. Go Natural hette stället, som ni ser, och där fanns allt från ekologiska viner till växtmjölk och lyxchoklad. Och fräsch mat.

Till kvällen lagade jag mat på de fynd jag gjort under dagen, på marknaden och i butiken ↴

Palsternacka med persilja, mangold, basilikatofu, citron, pumpakärnor och sesampasta.

Idag gick jag som sagt upp tidigt, för att hinna ner till stan innan soluppgång.

När jag åt min morgongröt på uteplatsen var det varmt ute, men fortfarande helt mörkt.
En fin förmiddag. Innan klockan var tio hade jag redan hunnit ta många steg (och posera på många bilder). Efter fotorundan promenerade jag omkring i stan lite, inhandlade frukost att bjuda pappa på imorgon bitti och slog mig ner vid ett skuggigt bord med en kall kombucha och skickade in min universitetsansökan.

Nu sitter jag och äter getostsallad till lunch. Jag har precis duschat men är redan svettig igen. *Jobbigt* med sommarväder i oktober. Nu ska det skrivas. Jag ska i alla fall få ihop fem sidor på min researchuppgift innan kvällen, tänkte jag. Wish me luck.

Ha en fin söndag, kära ni!

2 kommentarer

  1. Julia says:

    Vad använder du för kamera? <3

    1. ninakaufmann says:

      Nikon D3000, med ett 50mm f/1,4G-objektiv! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.