Nya receptboks-favoriter

Posted on

Jag älskar receptböcker! Jag är den där personen som under middagar går och snokar i folks kokbokshyllor och kan stå i bokhandlar och bläddra i timmar. Är det en ny bok som verkar falla mig i smaken föreställer jag den innan den ens kommit ut… Kort och gott bygger jag mer eller mindre ett bibliotek av grön köksinspiration och då och då utökar jag det med nya pärlor. Sällan lagar jag recept rakt av ur böcker, men jag älskar att ta mig en hög böcker ur bokhyllan, slå mig ner i soffan och spendera en eftermiddag bara med att bläddra. Här är mina senaste favoriter…

1RAW FIKA av Marina Asplund och Maria Carlsson. Denna fantastiska bok är gjord av grundarna till grymma restaurangen Sthlm Raw som jag glatt besöker när jag är i huvudstaden. Boken är maxad med färgstarka, kreativa, råa kreationer; allt från klassisk äppelpaj till brownies med grönsaker. Rawfood-bakning är något jag gör mycket och ofta, men denna bok tillför minst sagt en stor dos ny inspiration till mitt kreerande.

4READY FOR TAKEOFF av Sofi Fahrman. Denna bok är så klockren och så mycket jag. Den fångar två av mina största passioner i livet; resor och mat. I boken tas läsaren med till såväl New York som Verbier där en dels får inspireras av härliga bilder, men även recept inspirerade av destinationerna. Det är ett sant nöje att bläddra i denna – jag tycker verkligen att Sofi har fångat det bästa av två världar på ett ypperligt sätt.

3HÄLSODRYCKER av Anna Ottosson. När jag först såg denna bok tänkte jag mest “Va? En till bok med hälsodrycker?”, men så fort jag började bläddra i den insåg jag att det var en bok utöver det vanliga! Den innehåller inte som så många andra böcker bara massor av juicer och smoothies, utan bjuder även på allt från detoxvatten till kombuchate och trendig buljong. Faktum är att jag nu har min första kombucha-kultur igång, tack till denna!

2GOOD MOOD FOOD av Ulrika Hoffer. Först och främst så har denna bok en ofantligt fin framsida, tycker ni inte? För det andra så har den såklart också massor av härligt innehåll! Recepten är inte på kompletta rätter, utan på komponenter som en sedan själv kan plocka ihop; protein, grönt, grova kolhydrater… Kul koncept med många lockande, fräscha recept! Det naturliga står i fokus med inriktning på mat som får oss att bli på bra humör.

5SUPERHÄLSA av Marika Karlsson. Älskar ljuset, känslan och bilderna i denna bok. Dessutom innehåller den en härlig blandning av gröna och fräscha recept; smaskiga smörgåsar (titta bara bilden ovan!), krispiga sallader, mumsiga smoothiebowls och nötiga drinkar. Jag gillar Marikas stil och blir minst sagt sugen på att sätta mig på nästan flyg till LA när jag ser de soliga bilderna och härliga strandhaken… Eller bara ställa mig i köket en stund.

DSC_0080

  • Dela

1 kommentarer

  1. Emma Bengtsson says:

    Tack för tipsen! Jag köpte precis RAW Fika. Fantastisk!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.