Parker, böcker & avokadomackor

Posted on

Det är min femte dag i den portugisiska huvudstaden och jag börjar växa in i den, inte längre bara gå och betrakta utan faktiskt vara en del. Det är torsdag och solen skiner, värmer stenen på min uteplats. Igår kväll umgicks jag med en ny portugisisk kompis, fick se nya delar av staden, hamna på ställen jag annars aldrig skulle ha hamnat, uppleva Lissabon på ett nytt plan. Men vad gjorde jag dagarna innan dess?

Låt oss kika på vad min kamera har snappat upp sedan i måndags…

Jo, sist vi hördes satt jag ju på Café Nicolau.

Åt cashewsmörmackor, bloggade och pausade från solskenet.

På vägen hem köpte jag nya dyra springskor. Och billiga äppelchips på TGR.

Och till kvällen hängde jag med en kille från Italien som var på genomresa.

Det blev tisdag och jag vaknade rätt tidigt. Tog en espresso i parken och skrev lite i min blommiga bok, läste tidningen så gott det gick och lärde mig några nya ord.

När klockan blev elva bestämde jag mig för att lyxbruncha på Aloha Café alldeles nära mig…

…med min nya bok som troget sällskap!

I brunchen ingick kaffe och juice,

veganyoghurt med granola och bär,

grönsaker,

hummus med morotsstavar,

och ett helt gäng med avokadomackor!

Jag satt och brunchade en bra stund och lämnade caféet mätt som en plätt.

Det var en solig dag, förstås, precis som de föregående.

Jag gick på upptäcksfärd och hittade Jardim da Estrela, utan tvekan en av mina nya favoritplatser!

Jag satt och läste på en bänk en stund, telefonerade med människor jag kände saknad för, återvände till lägenheten när eftermiddagen kom för att byta om till yogakläder…

Till kvällen hade jag nämligen bokat in mig på ett yogapass och markerat den lilla studion på min karta. På tredje våningen i ett stor hus mitt i den pulserande stadskärnan rundade jag av min tisdag med yoga. När jag kom ut i den friska kvällsluften var jag mjuk i kroppen och lugn i själen. Jag gick hem, lagade middag, pratade i telefon och tittade på film i min säng tills ögonlocket gav vika för tröttheten.

Onsdag! Jag åt frukost och drack kaffe i sällskap av min bok som för övrigt heter Ett ord i rättan tid och är läsvänlig men väldigt långdragen. Inte riktigt min typ av bok, men bra läsning någonstans ändå.

Sen sysslade med ditten och datten hemma, innan jag gick ut på gatorna.

Jag spenderade en stund i nya favoritparken igen.

Sen promenerade jag i riktning vattnet.

Väjde för spårvagnar och motorcyklar.

Gick in i små antikbodar och stötte på en demonstration.

Vid ett-tiden hittade jag det stilfulla caféet Hello, Kristof – ett av Floras briljanta tips.

Jag tog tag i att skriva ihop gensvar till mina kurskamrater, kollade mail och…

…åt drömmig acaibowl vid ett vackert, kaklat fönsterbord.

Sen gick tiden, så så småningom blev jag hungrig och slog till på en desto drömmigare avokadotoast med tomat, rosépeppar och pistaschnötter.

Det blev eftermiddag! Jag vandrade hemåt i den stekande solen och gjorde i ordning mig för kvällen, den som nämndes i början av detta inlägg och vars detaljer sparas till min dagbok, men innehöll saker som öl med utsikt över havet, middag på stadens bästa indiska restaurang (enligt den local jag hängde med) och whiskey på jazzklubb. En bra kväll helt enkelt, en sådan där som får en att känna sig levande.

Åh! Sen har jag handlat detta goda också! I förmiddags hittade jag äntligen en mataffär som hade lite mer specifika saker, t.ex. ren soja och mandelsmör. Nu blir det att leva matlyx även hemma i lägenheten!

Ikväll stannar jag i mitt lilla hem. Jag tänkte skriva lite, läsa lite, laga god mat och kanske se en film. En katt jamar i närheten, från en balkong hörs glasklirr och bestickskrap. Det börjar skymma.

Ha en fin torsdag vänner, vi hörs snart!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.