Pastasallad med cashew-dressing

Posted on

Lunchrätter ska vara enkla, men enkelheten behöver inte betyda att en tummar på smak och näring! En god lunch är enligt mig fylld av grönsaker, så det blir ofta sallader av olika slag. Genom att boosta med härligheter är det lätt att göra en enkel sallad till en matig och mättande rätt. Denna goda sallad innehåller proteinrik pasta, fyllig feta-ost och dessutom en krämig dressing baserad på cashewnötter… Enkel, energigivande och riktigt smakrik!

DSC_0153Färgrann pastasallad
2 portioner

2 portioner kikärts-rigatoni 
1 röd spetspaprika
2 nävar strimlad rödkål
2-3 nävar bladspenat
80 g god feta-ost
olivolja + örtsalt

cashew-dressing (recept nedan)
skalade hampafrön

DSC_0193Gör så här:

Koka rigatoni och låt svalna. Det går också bra att använda överbliven pasta som stått i kylskåpet (bra sätt att ta vara på maten!). Hacka spenaten och paprikan och blanda med pasta, strimlad rödkål och tärnad feta-ost i en bunke. Tillsätt lite olivolja och en nypa örtsalt. Blanda väl och dela upp på två tallrikar. Mixa cashew-dressingen enligt receptet nedan. Servera pastasalladen med rejält med dressing och ett gäng skalade hampafrön! Låt det smaka!

DSC_0116Cashew- & citron-dressing
1 sats

2 dl cashewnötter
1/2 citron, saften
1 msk kokosgrädde
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
örtsalt/havssalt

Gör så här:

Mixa allt i en mixer eller matberedare. Smaka av med salt!

DSC_0186Fantastisk lunch och perfekt lunchlåde-mat! Variera med olika grönsaker och pastasorter… Den veganska dressingen passar till det mesta.

DSC_0121

  • Dela

1 kommentarer

  1. Karolina says:

    Mmm, låter och ser ljuvligt ut!

Lämna ett svar till Karolina Avbryt svar

Din e-post kommer inte att publiceras.