Visit Homepage
Skip to content

Pepparkaksbollar med mandel

Det är snart december. Mörka dagar och bitande kyla väntar, men också årets mysigaste tid. Och när det är december får en börja julbaka! Äntligen! Här har ni min tjuvstart; pepparkaksbollar. Som pepparkaksdeg i rå-form, superenkla att göra och gudomligt goda till en kopp varm choklad. Dessutom går de enkelt att förvandla till gräddade kakor, för att sprida värme och juldoft i köket…

Pepparkaksbollar med mandel
cirka 12-15 stycken

10 mjuka dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
1 kokossocker
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
2 tsk pepparkakskryddor
en nypa himalayasalt

Gör så här:

Kärna ur dadlarna. Mixa med alla övriga ingredienser i en matberedare. Forma till bollar och rulla i kanel. Ställ in i kylskåpet en stund innan servering. Håller bra i kylskåp upp till en vecka, flera månader i frysen.


EN VARIANT → Sätt ugnen på 200°C. Platta till några pepparkaksbollar till kakor och grädda i ugnen tills de fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna och ringla över smält choklad. Strö över kokos och låt stelna. Vips, så har du saftiga pepparkakor till fikat! För extra lyx, ta två gräddade kakor och bre kokosgrädde emellan.

Tre andra julrecept att tjuvstarta med…

Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *