Raw brownie med apelsinzest

Posted on

DSC_0096

Det finns mängder av fördelar med dessa råa brownies. Dels är de såklart supergoda och innehåller massor av härlig näring, men dessutom går de ju betydligt mycket snabbare att göra än klassikerna i ugn. Detta härliga fika slängde jag ihop på max en kvart! Hur bra är inte det när man kommer hem efter en lång dag och är sugen på något gott? Ekologisk apelsin ger dessa brownies dessutom en frisk touch. Ekologiskt apelsinskal är guld värt!

DSC_0090

Raw brownies med apelsinzest
2 små brownies

6-8 mjuka dadlar
en rejäl näve pecan-nötter
1-2 msk kakao (gärna raw)
1 liten sked kokosolja
2 msk rivet apelsinskal
1-2 msk pressad apelsin

Gör så här:

Mixa nötter med dadlar, kokosolja och kakao med en stavmixer eller i en matberedare. Skölj och finriv (gärna med zestjärn) apelsinskal och pressa lite juice ur en bit fruktkött. Mixa ner zest och juice i browniemassan. Forma till två små brownies och ställ gärna i kylskåpet en stund om du orkar vänta. Det går också bra att forma små bollar av massan. Dekorera med hela pecannötter, finskuret apelsinskal och lite pudrar kakao! Njut!

DSC_0110

Andra tips på goda smaksättningar:

– Citronjuice och citronskal
– Pepparmynta (eterisk olja)
– Carob, lucuma eller mesquite
– Vaniljextrakt, kanel eller kardemumma

DSC_0088

 • Dela

3 kommentarer

 1. Uppochhoppa says:

  Ser gott ut! Det är så speciellt det där, vissa älskar kombon choklad och apelsin, andra är mer…. aouch?! Jag har svårt att bestämma mig. jag gillar på något sätt när det smakar riktig apelsin, inte det där parfymiga du vet? Svårt. Nu lär ju inte det där smaka konstlat som typ romerska bågar ( heter det bågar, halvmånar, klyftor? Vet du vilka jag menar? ) Något som däremot alltid blir bra tycker jag, är hallon och choklad. Nomnom!

  1. ninakaufmann says:

   Jag håller med, konstlad apelsinsmak är inte vidare gott! Färsk, ekologisk och äkta apelsin smakar däremot ljuvligt enligt min mening. Hallon passar ju också väldigt bra! Har gjort raw brownies med hallon och maca en gång – supergott! :)

 2. Hannah says:

  Jag provade dem idag och trodde för en sekund att jag tagit en bit av en riktig brownie bara tusen gånger godare! SÅ GODA!! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.